Budućnost Krušik - Karađorđe (foto: Đorđe Đoković)
Budućnost Krušik - Karađorđe (foto: Đorđe Đoković)
14.08.2016, 18:59

Minimalac Budućnost-Krušika

č: | fb:

Ovoga vikenda počela su fudbalska prvenstva u Srpskoj ligi Zapad, Omladinskoj ligi Srbije i Zoni Drina u kojima učestvuju klubovi Kolubarskog okruga.

FK Budućnost-Krušik je minimalcem protiv Karađorđa iz Topole osvojio tri startna boda u sezoni u kojoj ga mnogi smatraju jednim od favorita za prvo mesto.

Gol Raševića za 1:0

Gol Raševića za 1:0 (Foto: Đorđe Đoković)

Gol odluke postigao je kapiten Miloš Rašević u 53. minutu, posle kornera koji je izveo bek Radović, pridošlica iz FAP-a. Rašević je natrčao na odbijenu loptu i sigurnim šutem, kroz mnogo nogu, smestio je u gol. On je imao još prilika, kao i Ilić, ali su gosti imali sreće. Doduše, ekipa iz Topole je povremeno pretila, posebno u finišu utakmice, kada je golman Vojisavljević bio na visini zadatka.

 

„Bonusi“ su, kako se pretpostavljalo, bili Ristić i F. Obadović, a u startnoj postavio bio je i Soldatović, povratnik iz Donjeg Srema, koji je ispao iz Prve lige Srbie.

Budućnost-Krušik: Vojisavljević – Kosić, Gentić, Stevanović, Radović – Soldatović, Janković, Rašević, Ristić (Isidorović), Ilić (Pavlović) – F. Obadović (Popović).

 

Železničar je u Lajkovcu odigrao 0:0 sa Mokrom Gorom iz Zubinog Potoka sa Kosova u utakmici u kojoj su gosti čak bili konkretniji. U lajkovačkom klubu došlo je do promena rukovodstva i trenera, čelnik je Branko Šalipur, a trener Dragan Grčić, samim tim i do promena koncepta sa povratkom domaćih i smanjenjem broja igrača sa strane.

Budućnost Krušik - Karađorđe

Budućnost Krušik - Karađorđe (Foto: Đorđe Đoković)

 

U 2. kolu, Valjevci su gosti Jedinstva u Krčagovu, kod Užica, dok Lajkovčani igraju sa FAP-om u Priboju.

 

Na startu Omladinske lige Srbije, u subotnjem „matineu“, Radnički je poražen 0:1 (0:0) od Rada na Banjici, a jedini gol pao je posle 80. minuta igre. Već u sredu, na Petom puku, Radnički igra sa šabačkom Mačvom.

 

Gosti uspešniji u Zoni

 

U Zonskoj ligi Drina gosti su na startu bili uspešniji – Radnički je slavio 3:2 u Osečini, koju vodi Vladica Petrović, a u ekipi je i povratnik Nedeljković. Ribnica je sa 2:1 pobedila na gostovanju Radničkom u Klubcima kod Loznice. Mioničane kao trener vodi Raša Marković, koji se „čenčirao“ sa Srđanom Jovanovićem, povratnikom u Radnički. Ubljani, koje mnogi vide kao favorita za osvajanje prvog mesta, predvođenim trenerom Anđićem, igrali su 1:1 na gostovanju Polimlju u Prijepolju.

 

Spartak je sa 2:1 pobedio novajliju iz Divaca, drugim golom Lukića u nadoknadi vremena, dok je Trifunović pogotkom posle 80. minuta igre podgrejao nadu ekipe trenera Lučića da je moguće osvojiti bod na Ćućinu. Konačno, Zadrugar je poražen 0:2 na gostovanju u Provu. Umesto Pakića, Lajkovčane sada vodi Đukanović

 

U 2. kolu, derbiji su utakmice Jedinstvo-Osečina i Zadrugar-Divci, dok Radnički dočekuje Slogu iz Sjenice. Spartak gostuje u Bajinoj Bašti, a Ribnica igra sa Polimljem.

 

 

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 11 sati 10 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...  · 2 komentara

Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 6 sati 35 minuta

Promenama do čistog vazduha u Valjevu

Od početka godine Valjevo već broji 64 dana sa prekomerno zagađenim vazduhom, skoro dvostruko premašujući godišnji limit, navodi u saopštenju Lokalni odgovor. "Na građanima Valjeva je da ocene da...