Fudbal, ilustracija (foto: Đorđe Đoković)
Fudbal, ilustracija (foto: Đorđe Đoković)
21.08.2016, 19:23

Pobeda Valjevaca u Krčagovu

č: | fb:

Na gostovanju u Krčagovu valjevski srpskoligaš savladao je danas domaće Jedinstvo sa 2:1 (2:1) iako je drugo poluvreme igrao sa 10 fudbalera jer je Ristić u finišu prvog dela dobio drugi žuti karton, pa je morao u svlačionicu. Ristić je započeo akciju kod vodećeg gola Budućnost-Krušika jer je odlično „izbacio“ Kosića po desnoj strani, koji je još bolje centrirao, a Stefan Ilić lako savladao Kovačevića. Bilo je to u 11. minutu.

 

U 18. minutu, Ilić sjajno proigrava Filipa Obadovića, koji se takođe upisuje u strelce za 2:0 valjevskih fudbalera, koji su sada u vođstvu na tabeli pošto jedini imaju obe pobede na startu Srpske lige Zapad. Jedinstvo je smanjilo preko Glišovića u 37. minutu posle centaršuta sa desne strane na drugu stativu, a štoper domaćih nadskočio je kompletnu odbranu Budućnost-Krušika i glavom postigao gol.

U drugom poluvremenu igralo se rastrzano, a više poluprilika imali su Valjevci od mladog sastava Jedinstva. Najbliži pogotku bili su Popović, štoper Stevanović i Ilić ali su mreže ipak mirovale. Trener Duško Obadović ostavio je Raševića u svlačionici, prednost je dobio Pavlović, dok je Popović zamenio Filipa Obadovića.

 

Budućnost-Krušik: Vojisavljević – Kosić, Gentić, Stevanović, Radović – Milinković, Janković, Rašević (Pavlović), Ristić, Ilić (Prijević) – Obadović (Popović).

 

Na gostovanju u Priboju lajkovačka „dizelka“ poražena je 1:4, a jedini gol glavom je postigao Mitrović kod vođstva FAP-a od 3:0. To je, tvrdi izveštač Žurnala, bio jedini šut igrača Železničara ka golu Pijevca za 90 minuta igre!

 

U 3. kolu, Budućnost-Krušik igra derbi sa Lozničanima, dok Želja dočekuje neugodnu Slogu iz Požege, koja takođe prtenduje na visok plasman u ovoj sezoni.

 

Omladinci Radničkog sa Petog puka su posle poraza 1:2 od šabačke Mačve na svom terenu juče izgubili od Crvene zvezde na "Marakani" sa 1:6. Jedini gol postigao je Đurđić za 1:3, a Valjevci su imali problema i sa autobusom, koji se pokvario u Stepojevcu, pa su kasnili na utakmicu. U 4. kolu Omladinske lige Srbije igraju sa Radničkim iz Pirota.

 

"Zonaši" igrali do "golih kraljeva"

 

U 2. kolu Zonske lige Drina iogralo se, što bi šahisti rekli, do "golih kraljeva", a pobede su u zaustavom vremenu sa po 2:1 izvojevali Radnički protiv sjeničke Sloge na Petom puku i Ribnica u Mionici protiv Polimlja iz Prijepolja.

 

Divčani su kao novajlije iznenadile Zadrugar u Lajkovcu, takođe 2:1, iako se u taboru domaćih žale na zlu sreću jer su imali nekoliko prilika ali lopta nije htela u gol. Sa 2:1 slavili su i Ubljani kao domaćini protiv Osečanaca, dok je Spartak iz Ljiga ceh lošoj igri u Bajinoj Bašti platio porazom od 1:5.

 

U 3. kolu, narednog vikenda, komšijski derbi je meč Osečina-Ribnica. Spartak dočekuje Sevojno, a Divci Slogu (BB). Zadrugar gostuje u Vladimircima, Jedinstvo u Sjenici, a Radnički u Ljuboviji.

 

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 5 sati 54 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 5 sati 55 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara