Fudbal (foto: Đorđe Đoković)
Fudbal (foto: Đorđe Đoković)
28.08.2016, 17:26

Rašević doneo tri boda

č: | fb:

FK Budućnost-Krušik je minimalnom pobedom od 1:0 (0:0) u komšijskom derbiju sa Loznicom sačuvala lidersku poziciju na tabeli Srpske lige Zapad, a gol odluke postigao je kapiten Miloš Rašević u drugom poluvremenu. On je, kao i protiv Karađorđa u 1. kolu, iskoristio odbijenu loptu i smestio je iza leđa nemoćnog Radukića.

 

Rašević je zbog zdravstvenih problema na utakmici u Krčagovu, kada je zamenjen na poluvremenu, utakmicu počeo sa klupe, a zamenio je maleroznog Nikolu Milinkovića, koji se sam povredio. U pitanju je ozleda kolena, pa će snimak magnetnom rezonancom pokazati da li su ozbiljnije stradali ligamenti.

 

Podmlađeni Lozničani, koje kao trener opet vodi njihov nekadašnji kapiten i trener Mile Milanović, pokazali su da znaju da igraju, a predvodi ih kapiten Maksimović, centralni vezni fudbaler, jedan od retkih koji je u sastavu iz prethodnih sezona. Znalački su se branili pokretljivom „zonom“ na sredini terena.

 

„Budućnost se bori za prvo mesto, njeni igrači znaju da igraju. Po meni sporo prenose loptu u polje napada, pa protivniku omogućavaju da lako postavi odbranu“, rekao je Kolubarskim.rs trener Milanović. „Naš prevashodni cilj je opstanak među srpskoligašima“, dodao je.

 

Iskusni Marko Janković, koji je nosio dres Loznice i Mačve, a sada se vratio u matični klub, smatra da je gol za pobedu donela agresivnija igra Valjevaca u drugih 45 minuta. Domaći su imalu izglednih prilika, ali se mladi Obadović i iskusni Popović nisu najbolje snalazili pred golom „zelenih sa Lagatora“. Ni Ilić nije bio na visini očekivanja, osveženje je bio Isidorović. Imali su i Lozničani prilika, koji su iz kontre tražili šanse, ali su štoperi Gentić i Stevanović, kao i golman Vojisavljević, bili na visini zadatka.

 

Budućnost-Krušik: Vojisavljević – Kosić, Gentić, Stevanović, Radović – Milinković (Rašević), Soldatović, Janković, Ristić (Popović), Ilić – Obadović (Isidorović).

U 4. kolu, Valjevi igraju sa Zlatiborom u Čajetini, dok Lajkovčani gostuju Šumadiji u Kragujevcu.

 

U Omladinskoj ligi Srbije, posle poraza od Piroćanaca na Petom puku od 2:5, Radnički je danas na Karaburmi izgubio od OFK Beograda sa 0:3, a 3. septembra u Valjevu gostuje Partizan. Radnički je na dnu tabele bez osvojenog boda.

 

„Bratski remi“ u Osečini

 

U Zonskoj ligi Drina, u 3. kolu, Spartak je igrao 0:0 sa Sevojnom na Ćućinu, Zadrugar je poražen 0:1 na gostovanju u Vladimircima, dok su Ubljani sva tri boda doneli sa gostovanja u Sjenici golom Ristovskog.

 

U komšijskom derbiju, Osečina je danas igrala 0:0 sa Ribnicom, Radnički je sa 1:2 posle penala u 90. minutu izgubio od Drine u Ljuboviji. Osečanci su osvojili prvi bod, Zadrugar ima tri poraza, Spartak se muči, a Ribnica igra bolje nego prošle sezone. Jedinstvo i Radnički su na niovu mogućnosti, Divčani plaćaju debitatntsi ceh.

 

U 4. kolu, narednog vikenda, derbi je utakmica Radnički-Spartak na Petom puku. Jedinstvo dočekuje Drinu, Zadrugar tim iz Bajine Bašte, a Ribnica ekipu iz Sjenice. Osečanci gostuju u Krupnju.

 

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 4 sati 5 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 21 sati

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 3 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...