Fudbal (foto: Đorđe Đoković)
Fudbal (foto: Đorđe Đoković)
04.09.2016, 17:23

Brejk Valjevaca u Čajetini

č: | fb:

Valjevski srpskoligaš napravio je važan bejk na gostovanju u Čajetini, dok su Lajkovčani zabeležili prvu pobedu u novom prvenstvu Zapadne grupe Srpske lige. FK Budućnost-Krušik slavio je sa 2:1 (2:1), a Železničar je u Kragujevcu bio bolji od Šumadije sa 1:0 (1:0).

 

Valjevci su dva gola protiv Zlatibora postigli za tri minuta. Najpre je Janković u 30. minutu bio siguran izvođač jedanaesterca posle prekršaja nad Ilićem, dok je Gentić u 32. kaznio neopreznost odbrane Zlatibora i udarcem glavom na prvoj stativi realizovao dobro nabačenu loptu iz prekida, koje je izveo Rašević.

 

Domaći su preko Rašića, takođe udarcem glavom posle centaršuta sa leve strane, kaznili jednu od loših intervencija odbrane Budućnost-Krušika i zapretili preokretom. Imali su viš od igre, stvorili i nekoliko polušansi, ali je rezultat ipak ostao nepromenjen. Oni su imali dva igrača manje, koje je sudija Matić (Loznica) isključio zbog preoštrog starta, odnosno prigovora.

 

Valjevci su igrali bez povrđenih Stevanovića i Radovića, Milinković mora na operaciju kolena posle povrede protiv Loznice, dok je Popović igrao rovit. Priliku su dobili Mladenović i Pavlović, a Obadović je igrao duže no obično. Novo pojačanje je povratnik u matični klub Krstić, a oseća se odsustvo Čočovića, pa i Đuketića, koji su napustili Valjevo.

 

Budućnost-Krušik: Vojisavljević – Kosić, Gentić, Mladenović, Pavlović – Soldatović, Janković, Rašević, Ristić (Isidorović), Ilić (Prijević) – Obadović (Popović).

  

Golom postignutim već u 7. minutu, Strahinja Sofronić je doneo Lajkovčanim sva tri boda na gostovanju u Kragujevcu. Trener Dragan Grčić polako formira novi tim, pa će Želja igrati još bolje. Prethodno, u 3. kolu, Lajkovčani su kao domaćini igrali 2:2 sa Slogom iz Požege, a oba gola za goste postigao je Spasenović, koji je u prošloj sezoni bio prvotimac Železničara. Golove za „dizelku“ postigli su Radivojević i Đuketić.

 

U 5. kolu, narednog vikenda, Valjevci dočekuju Smederevo, potom i Polet iz Ljubića, što je prilika da se eventualno na čelu tabele poveća razlika u odnosu na Radnički KG i Mogru Goru iz Zubinog Potoka sa Kosova, koja je trenutno dva boda. Lajkovčani dočekuju Jošanicu iz Novog Pazara.

 

Ovoga popodneva na Petom puku podmladak Radničkog osvojio je prvi bod u Omladinskoj ligi Srbije. Sa beogradskim Partizanom bilo je 0:0, a mladim valjevskim fudbalerima više prija igranje jednom nedeljno dok je u prvim kolima igrano u ritmu sreda – subota (nedelja). U 7. kolu, Radnički gostuje Čukaričkom u Beogradu.

 

 

Ubljanima bod protiv Ljubovijana

 

 

U međuokružnom derbiju 4. kola Zonske lige Drina, Jedinstvo je na Ubu igralo 1:1 (1:1) sa Drinom iz Ljubovije. Gosti su poveli su 7. minutu, a bod je spasao Simić iz penala u 35. minutu. U komšijskom derbiju na Petom puku Radnički je bio bolji od ljiškog Spartaka i slavio sa 2:0 (1:0) golovima Tomića i Tajdića, dpk je šut Petraševića zaustavio okvir gol.

 

Ribnica je u Mionici već u 3. minutu postigla gol odluke za 1:0 protiv neugodnih Sjeničana, dok su Divčani doneli bod iz Sevojna igrajući 1:1 sa istoimenim domaćinom. Zadrugar je, opet pod vođstvom trenera Ace Pakića, osvojio prve bodove u susretu sa Slogom (BB) rezultatom 1:0 (0:0). Strelac je bio Nikola Marković deset minuta pre kraja. Osečina je poražena 0:1 (0:0) od Rađevca u Krupnju, a gol odluke postigao je Panić u 50. minutu igre.

 

U 5. kolu, Ljižani dočekuju Ubljane, a u Divcima gostuje valjevski Radnički. U Osečini gostuje Provo, Ribnica putuje u Ljuboviju, a Zadrugar u Klupce, kod Loznice.

 

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 1 sati 21 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 18 sati 16 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 1 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...