Prvi gol fudbalera Smedereva iz slobodnog udarca (foto: Đorđe Đoković)
Prvi gol fudbalera Smedereva iz slobodnog udarca (foto: Đorđe Đoković)
11.09.2016, 17:05

Smederevci odneli bodove

č: | fb:

Smederevci su odneli bodove iz Valjeva posle bobede od 3:0 (1:0) protiv FK Budućnost-Krušik. Valjevci su razočarali mlakom i beskrvnom igrom u utakmici u kojoj su ispoljene slabosti viđene i ranije u ovoj sezoni uprkos nizu od četiri pobede za redom.

 

Prvi gol viđen je u finišu prvog poluvremena, a postignut je iz slobodnog udarca, kada je lopta prošla kroz loše postavljen „živi zid“. U nastavku susreta domaći su imali prividnu inicijativu, stalno su napadali ali nije stvorena gotovo ni jedna prilika. Mlaki šutevi samo su „razbranili“ sigurnog golmana gostiju.

Dva primljena gola u finišu utakmice posebna su priča. Bez Stefana Stevanovića, najstandardnijeg odbrambeniog igrača Valjevaca, štoperi su postavljali naivne i neuigrane ofsajd zamke na centru, što su znalački iskoristili Đokić i Stamatović, a egzekutor u oba slučaja bio je Stanić.

 

Rašević u prilici

Rašević u prilici (Foto: Đorđe Đoković)

Budućnost-Krušik muči muku sa bonus igračima (do 20 godina starosti), što ekipu uvodi u nesigurnu završnicu. Takođe i odsustvo povređenog Milinkovića i Čočovića, koji je otišao u OFK Beograd. Kada se tome pridoda bleda partija kapitena Raševića i Stefana Ilića onda je poraz gotovo neminovan jer se, bez bočnih prodora, mnogo „mrsi“ lopta i na sredini terena u kojoj ni Janković ne može da pruži ono što zna. Debitovao je povratnik Krstić ali se i on utopio u opšte sivilo ekipe.

 

Budućnost-Krušik: Vojisavljević – Kosić, Gentić, Mladenović, Radović (Pavlović) – Soldatović, Janković, Rašević, Ristić (Krstić), Ilić – Obadović (Popović).

 

Budućnost Krušik - Smederevo

Budućnost Krušik - Smederevo (Foto: Đorđe Đoković)

U Lajkovcu, Železničar je igrao 0:0 sa Jošanicom iz Novog Pazara. Rezultat je realan, a Želja je igrao bez petorice fudbalera, koji su izostali zbog povrede ili žutih kartona.

 

Vođstvo na tabeli preuzeo je Radnički iz Kragujevca sa 13 bodova, dok su Valjevci u grupi klubova sa bodom manje. U 6. kolu, narednog vikenda, Budućnost-Krušik dočekuje Polet iz Ljubića, kod Čačka, dok Želja igra sa Karađorđem u Topoli.

 

U redovnom kolu Omladinske lige Srbije podmladak valjevskog Radničkog poražen je 0:2 od Čukaričkog na Banovom Brdu. Narednog vikenda na Petom puku gostuje Jagodina.

 

Ubljanima derbi u Ljigu

 

U derbiju 5. kola Zonske lige Drina, na Ćućinu, Ubljani su pobedili Ljižane sa 1:0 golom Simića u 10. minutu. Obe ekipe imale su šansi, koje su ostale neiskorišćene. Zanimljivo je da je Spartak u pripremnom periodu pobedio pod Šepkovcem na Ubu.

 

OFK Osečina je sa 1:0 savladala lidera iz Prova, kod Vladimiraca, koji je do sada imao maksimalan učinak, strelac je bio Kaluđerović, dok je valjevski Radnički slavio u Divcima golom Stevanovića postignutim već u 7. minutu.

 

Mionička Ribnica je izgubila sa 2:3 od Drine u Ljuboviji, a lajkovački Zadrugar je poražen 0:2 na gostovanju Radničkom u Klupcima, kod Loznice.

 

U 6. kolu, Ubljani dočekuju Divčane, a Ribnica tim Spartaka. Zadrugar igra sa Sevojnom, dok je Radnički domaćin Slogi (BB). OFK Osečina gostuje Jedinstvu u Vladimircima.

 

 

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 sati 26 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...