Budućnost Krušik - Smederevo (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Budućnost Krušik - Smederevo (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
17.09.2016, 19:08

Konačno „pao“ Polet

č: | fb:

Valjevski srpskoligaš je danas, u 6. kolu prvenstva, sa 1:0 (1:0) pobedio Polet iz Ljubića kod Čačka i ostao u vrhu tabele. Jedini gol postigao je visoki Filip Obadović glavom posle Jankovićevog centaršuta sa leve strane. Ovo je Valjevcima u tri srpskoligaške sezone do sada prva pobeda protiv tima iz Ljubića.

 

Utakmica je imala dva različita poluvremena – u prvom je Budućnost-Krušik stalno napadala, imala još poneku priliku da se savlada Čabarkapa, a u nastavku opet mrtvo, nezanimljivo, gotovo nezainteresovano. Sreća je da su igrači Poleta bili ispod onoga kako su do sada igrali u gostima, bez želje da ozbiljnije ugroze gol domaćina.

 

Debitovao je mladi golman Bogosavljević, inače bonus igrač, pa se na klupu preselio Ristić, koji igra po desnoj strani. Jedna utakmica, pogotovo kao današnja u kojoj čuvar mreže domaćih nije imao posla, teško može da pokaže eventualni potencijal. A golman „bonus“ je mač sa dve oštrice – u slučaju njegove izmene u prvih 45 minuta igre trener Duško Obdaović bi morao da povuče još jednog igrača kako bi uveo golmana jer bi Bogosavljevića mogao da menja samo bonus igrač (koji nije golman)!

 

Budućnost-Krušik: Bogosavljević – Kosić, Gentić, Stevanović, Radović – Soldatović (Pavlović), Janković, Rašević (Isidorović),  Krstić, Ilić –F. Obadović (Popović).

 

Na gostovanju u Topoli, Lajkovčani su poraženi 0:2 (0:0). „Šutnuli su nam tri puta na gol i dali dva gola, mi smo šutirali deset puta a nijednom na gol!“, rekao je Kolubarskim.rs pomoćni trener Železničara, Slobodan Boka Ivković, koji je nekada bio dobar centarfor.

 

U 7. kolu, Želja dočekuje Jedinstvo iz Krčagova, kod Užica, dok Budućnost-Krušik igra sa Seljakom u Mihajlovcu, kod Smedereva.

 

Podmladak Radničkog igra sutra u 16.00 sati protiv Jagodinu utakmicu redovnog kola Omladinske lige Srbije.

 

Nova pobeda Ribnice

 

U Zonskoj ligi Drina, u 6. kolu, Ribnica je danas u Mionici pobedila ljiški Spartak sa 1:0 golom Krstića. U prošloj sezoni Ljižani su bili bolji u Mionici, dok se Ribnica revanširala na Ćućinu.

 

Po bod su osvojili Radnički, koji je na Petom puku juče igrao 2:2 (1:2) sa Slogom iz Bajine Bašte, odnosno OFK Osečina šposle 1:1 sa Jedinstvom u Vladimircima.

 

Sutra igraju Zadrugar-Sevojno u Lajkovcu i Jedinstvo-OFK Divci na Ubu. .

 

U 7. kolu, narednog vikenda, komšijski derbi je meč OFK Divci-Ribnica. Ubljani putuju u Bajinu Baštu, Radnički u Sevojno, a Zadrugar u Prijepolje. Spartak dočekuje Rađevac iz Krupnja, dok OFK Osečina igra sa Radničkim iz Klubaca, kod Loznice.

 

 

Aktuelno

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 6 sati 23 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Blagovremeno otkrivanje problema Pre 6 sati 23 minuta

Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade Doma zdravlja

U okviru Službe za zdravstvenu zaštitu dece Doma zdravlja Valjevo već 15 godina funkcionišu Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade. Cilj rada savetovališta jeste blagovremeno otkrivanje...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 6 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 1 dan 6 sati

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...