Budućnost Kušik - Železničar Lajkovac (foto: Đorđe Đoković)
Budućnost Kušik - Železničar Lajkovac (foto: Đorđe Đoković)
15.10.2016, 16:04

Valjevcima derbi sa Lajkovčanima

č: | fb:

U komšijskom derbiju 10. kola Srpske lige Zapad, igranom danas na stadionu Krušik, Valjevci su uverljivo savladali Lajkovčane sa 4:1 (2:0). Golove za Budućnost-Krušik u prvih 45 minuta postigli su Obadović i Janković (jedanaesterac), a u nastavku susreta Rašević i Isidorović.

 

Čast gostiju spaso je Sofronić, takođe Valjevac na dužem "privremenom radu" u Lajkovcu. Inače, nekoliko fudbalera oba kluba nosilo je i nosi i crveni i plavo-beli dres!

 

Vazdušni duel

Vazdušni duel (Foto: Đorđe Đoković)

Obadović je načeo mrežu Tanasijevića udarcem glavom sa špica peterca na dobro nabačenu loptu, a kada je sudija Đorđević (Guča) start Jeremića na Iliću okvalifikovao kao penal (sve se, ipak dogodilo na liniji šesnaesterca) Janković je povisio na 2:0. Pre toga, Gentić je kod prekida udarcem glavom dobro šutirao ali je lopta pogodila prečku gola Železničara.

Gol Raševića za 3:0

Gol Raševića za 3:0 (Foto: Đorđe Đoković)

 

U drugom poluvremenu Rašević je s desnog boka peterca gostiju iskorisitio upotrebljiv pas Ilića, najagilnijeg kod domaćih, za 3:0, a možda najlepši bio je gol Isidorovića posle bilijarske akcije sa Krstićem. Sofronić je još jednom pokazao talenat pravog golgetera jer je tačnim udarcem poslao loptu preko Ivanovića, koji je danas, posle duže pauze, stao na gol umesto povređenog Bogosavljevića, a na klupi se našao Vojisavljević.

 

Valjevci bi ovom pobedom mogli da se vrate u ritam, pa i u trku za prvo mesto, s obzirom na to da vodeći Radnički KG sutra gostuje u Mihajlovcu, kod Smedereva, a drugoplasirane Šapine u Ljubiću, kod Čačka. Lajkovčani predstoje dalji napori na konsolidaciji ekipe za beg iz "opasne zone".

 

Intervencija golmana Budućnost Krušika

Intervencija golmana Budućnost Krušika (Foto: Đorđe Đoković)

Budućnost-Krušik: Ivanović – Pavlović, Gentić, Stevanović, Radović – Soldatović, Janković, Rašević, Ristić (Popović), Ilić (Isidorović) – Obadović (Krstić).

 

Železničar: Tanasijević – Jeremić, Simić, Šalipur, Đuketić (Pavlović) – M. Marković, Deljanin, Obradoić Plećić, Sofronić (Mustafi) – Matić (N. Marković).

 

U 11. kolu, narednog vikenda, Valjevci gostuju Mokroj Gori u Zubinom Potoku na Kosovu, a Lajkovčani dočekuju Polet iz Ljubića.

 

Pomladak Radničkog poražen je danas, uprkos dobre igre, od Brodarca u Beogradu rezultatom 0:2, a u prošlom kolu igrao je na Petom puku 0:0 sa Lokomotivom iz Železnika i osvojio drugi bod u prvenstvu.

 

Radničkom derbi u Mionici

 

Valjevski Radnički slavio je sa 1:0 (0:0) protiv Ribnice u Mionici golom Stevanovića u 89. minutu iz penala. Svoje prilike Mioničani su propustili u prvih 45 minuta igre. Posebna zanimljivost je činjenica da je Raša Marković, trener Ribnice, u prošloj sezoni uspešno vodio Radnički, a trener narandžasto-plavih sa Petog puka Srđan Jovanović bio na kormilu mioničkog "zonaša".

 

Od klubova Kolubarskog okruga u Zonskoj ligi Drina dana su igrali i OFK Divci i pobedili sa 1:0 "fenjerdžiju" Jedinstvo u Vladimircima. Sutra je derbi Zadrugar-Jedinstvo (Ub) u Lajkovcu. OFK Osečina dočekuje Slogu iz Sjenice, dok ljiški Spartak gostuje Radničkom u Klupcima, kod Loznice.

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 8 sati 49 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 8 sati 49 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 3 sati

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara