Fudbal (foto: Đorđe Đoković)
Fudbal (foto: Đorđe Đoković)
22.10.2016, 16:59

Poraz Valjevaca u Mokroj Gori

č: | fb:

FK Budućnost-Krušik se vraća poražen sa gostovanja u Zubinom Potoku na Kosovu od Mokre Gore posle 2:1 (1:0) za domaćine, koji su u Srpskoj ligi Zapad ostali administrativnim putem. Naime, Sloga iz Petrovca na Mlavij e zbog finansijskih problema istupila iz Prve lige Srbije, što je spaslo užičku Slobodu, a onda i Mokru Goru.

 

Današnja utakmica 11. kola imala je, rekli bismo, uobičajeni tok kada se igra na "maloj Marakani", kako domaći ljubitelji fudbala zovu pristojan sportski objekat u ovom delu Kosova. Doduše, teren je bio raskvašen, sredina je ličila na blatnjavu livadu, što je obe ekipe gotovo teralo na preskakanje igre i "lupanje lopte" u čemu su se domaćini bolje snalazili. A kada Mokra Gora povede onda, posebno u finišu utakmice, sledi gotovo neverovatan repertoar simuliranja, prekida igre, sudijsko tolerisanje takvog ponašanja...

 

Utakmica je i rezultatski imala čudan tok. Najpre je, već u 5. minutu, kiksirala zadnja linija Valjevaca, pa se Slavković našao u povoljnoj situaciji pred golmanom Ivanoviće i usledilo je vođstvo od 1:0. Nedugo zatim, Rašević i Obadović su bili pred golomanom Đorđevićem, Rašević je loptu poslao u gol, a odluka sudijski trojke bila je da se radilo o ofsajd poziciji, pa pogodak nije priznat.

 

Posle 15-tak minuta igre u nastavku kontakt u kaznenom prostoru Budućnost-Krušika sankcionisan je najstrožom kaznom, te je Baščarević sigurnim udartcem u donji levi ugao gola Ivanovića doneo 2:0 za Mokru Goru. I opet nedugo zatim Valjevci propuštaju izgledne prilike za gol, a u tome se "isticao" Krstić.

 

Čast gostiju spasao je Ilić, golom u 68. minutu, ali je to bilo sve što je Budućnost-Krušik danas i učinila. Pojedini fudbaleri valjevskog srpskoligaša su bili van događanja na terenu, posebno oni iskusniji, koji su se izgleda pri kraju karijere u matični klub vratili kako bi se uhlebili obezbeđujući, uz fudbal, i stalno zaposlenje!

 

Budućnost-Krušik: Ivanović – Pavlović (Kosić), Gentić, Stevanovi, Radović – Soldatović, Janković, Rašević, Ristić (Krstić), Ilić – Obadović (Popović).

 

Železničar sutra (13.30) u Lajkovcu dočekuje Polet iz Ljubića, kod Čačka, u nastojanjima da se osvajanjem bodova pomeri sa začelja tabele.

 

U 12. kolu, narednog vikenda, Valjevci dočekuju FAP iz Priboja, dok Lajkovčani gostuju u Mihajlovcu, kod Smedereva.

 

U redovnom kolu Omladinske lige Srbije podmladak Radničkog sutra (13.30) na petom puku dolekuje novosadsku Vojvodinu.

 

Nova pobeda Radničkog

 

U 11. kolu Zonske lige Drina valjevski Radnički je uknjižio nove bodove. Rađevac iz Krupnja savladan je sa 2:0 golovima Stevanovića i Aškovića. Spartak je u Ljigu igrao 0:0 protiv Polimlja iz Prijepolja čime je nastavljena kriza rezultata domaće ekipe.

 

Ostale utakmice klubova Kolubarskog okruga igraju se sutra (13.30) – na Ubu je derbi Jedinstvo-Ribnica (Mionica), a OFK Divci dočekuju Radnički iz Klubaca, kod Loznice. Lajkovački Zadrugar gostuje u Sjenici, a OFK Osečina u Ljuboviji.

 

U 12. kolu, idućeg vikenda, derbi je Zadrugar-Ribnica, odnosno OFK Osečina-Spartak. Ubljani putuju u Krupanj, Valjevci u Provo, kod Vladimiraca, dok OFK Divci igraju sa Polimljem u Prijepolju.

 

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 5 sati 32 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 22 sati 27 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 5 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...