Registracija Prijava preko FB
Dejan Nikolić (foto: Đorđe Đoković)
Dejan Nikolić (foto: Đorđe Đoković)
24.10.2016, 16:08

Nikolić umesto Obadovića

č: | fb:

Ono što se slutilo, danas se i dogodilo – Dejan Nikolić iz Lučana ponovo je trener FK Budućnost-Krušik posle smene Duška Obadovića iz Loznice. Ovo e Kolubarskim.rs potvrđeno u valjevskom srpskoligašu, Nikolić je u sms poruci potvrdio da je pozvan da se vrati, ali da će se večeras sve znati, dok Obadović nije ogovarao na naše telefonske pozive i sms poruke.

 

U FK Budućnost-Krušik, sa predsednikom Milanom Milinovićem na čelu, nisu zadovoljni igrom i rezultatom tima za koji smatraju da može da se bori za prvo mesto i plasman u Prvu ligu Srbije. Posebno su ih pogodili porazi na gostovanjima u Šapinama, kod Požarevca (0:2) i Zubinom Potoku (1:2), kao i debakl 0:3 u derbiju sa Smederevcima u Valjevu.

 

Trenerska pozicija Duška Obadovića bila je upitna nekoliko sedmica, a sve je postalo izvesnije posle Nikolićeve ostavke u lazarevačkoj Kolubari, u Prvoj ligi Srbije, gde nije uspeo da konsoliduje ekipu, koja je nekada igrala značajnu učlogu u drugoligaškom fudbalu bivše Jugoslavije.

 

Sticajem okolnosti, Nikolić je iz Valjeva otišao tokom jeseni kada je ekipa bilča na prvom mestu u Srpskoj ligi Zapad, posle pobede nad FAP-om u Priboju, a vraća se uoči subotnje utakmice sa FAP-om u Valjevu uz želju da u preostala četiri kola jesenjeg dela prvenstva načini neophodne promene.

 

O tome da li će ostati na kormilu i u prolećnom delu Nikolić i klupski čelnici valjevskog srpskoligaša odlučivaće tokom zimske pauze.

Duško Obadović

Duško Obadović (Foto: Đorđe Đoković)

 

Duško Obadović je korektan čovek, dobar trener i nama se čini da je solidno radio. Ostaje za analizu da li ga je "minirala" grupa starijih igrača, kako to smatraju pojedini klupski čelnici, igrači koji nisu bili na nivou očekivanja. Takođe, pitanje je i to da li je u klupskom rukovodstvu imao podršku za eventualne rezove ukoliko je smatrao da su potrebni, čak neophodni. Naš utisak je da mu je nedostajalo čvrstine i energičnosti, koju je morao da prenese na teren i igrače.

 

Moguće je da je pogrešio što se saglasio da se tokom letošnjeg prelaznog roka, kao "bonus igrač" (do 20 godina starosti), angažuje njegov sin Filip, koji je talentovan momak još "židak" za ovaj rang i ulogu koju ima. Filip Obadović je ipak postigao četiri gola, a oni iskusniji, koji su eventualno pretendovali na to mesto, nisu imali taj učinak

 

Duško Obadović je bio dugogodišnji igrač Loznice, bio je i u kruševačkom Napretku, a kao trener je matični klub uveo u Prvu ligu Srbije. Dejan Nikolić je ponikao u Mladosti iz Lučana, igrao je i u inostranstvu, a kao trener je šabačku Mačvu uveo u Prvu ligu Srbije. Pre toga je radio u lajkovčakom Želji, a profi trenersku licensu stekao je na školovanju uz rad u FK Budućnost-Krušik.

 

Neka ostane zabeleženo i to kako smo iznova pri stavu da FK Budućnost-Krušik nije klub organizovan ni na nivou pravog srpskoligaša, o prvoligašima da i ne govorimo, odnosno da nema uslove neophodne za viši rang – od infrastrukture do finansija. Takođe, slabo se radi sa mladima, rad Škole fudbala nije unapređen ni posle fuzije Budućnosti i Krušika, a klub godinama ne uspeva da "proizvede" ni trenera iz Valjeva.

 

 

Aktuelno

Akcija da Valjevo prodiše (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Godinu dana mrtvo slovo na papiru Pre 3 sati 57 minuta

Mere za smanjenje aerozagađenja samo za slikanje

Pre godinu dana odbornici su usvojili 17 mera za smanjenje aerozagađenja. Nijedna nije realizovana, ali to ih nije sprečilo da usvoje novi set mera. Među njima i subvencije za kupovinu kotlova na...  · 3 komentara