Trening fudbalera Budućnost - Krušik (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Trening fudbalera Budućnost - Krušik (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
26.01.2017, 14:48

Počinju pripreme FK Budućnost-Krušik

č: | fb:

Ovoga popodneva na Krušikovom stadionu u Valjevu počinju pripreme FK Budućnost-Krušik za nastavak prvenstva u Srpskoj ligi Zapad, gde Valjevci, posle jesenjeg dela, zaostaju dva boda iza Radničkog iz Kragujevca. Iako su sneg i led okovali terene trener Dejan Nikolić odlučio je da počnu pripreme, koje će se, posle uvodnog dela, posle pauze u nedelju, odvijati kroz treninge dva puta dnevno.

 

Planirano je i sedam-osam utakmica, tri su na ubskom turniru, a generalna proba biće susret sa Dinamom iz Pančeva. Prema ranijim iskustvima, najviše trening mečeva verovatno će biti na terenu sa veštačkom travom u SC Matić kod Ubske fazanerije, koji je izgradio srpski reprezentativac Nemanja Matić iz Čelzija, poreklom iz Vrela, kao deo budućeg sportskog centra.

 

Iz Budućnost-Krušika otišli su Obadović u Javor, te Krstić i Mladenović, a moguće je da to učini i golman Ivanović. Od novajlija tu su Sofronić, povratnik iz Lajkovca i Spasenović iz Sloge (Požega), koji je takođe igrao u Želji. Prelazni rok još nije okončan, pa se traga za još dva – tri pojačanja.

 

Moguće je da Obadović, još je „bonus“ igrač, ipak bude pozajmljen na dvojnu registraciju ukoliko se na pripremama ne izbori za status prvotimca Javora, Čočović je „višak“ u OFK Beogradu, Đuketić je želeo da se vrati ali ga Železničar ne pušta. Isidorović je izgleda rešio da završi karijeru, dok Petrović, Petrašević i Tomić iz Radničkog ne mogu da treniraju dva puta dnevno zbog obaveza na fakultetu.

 

Alimpijević iz Lučana, koji je igrao za Drinu (Ljubovija) završio je na Ubu, Simić iz Lajkovca je voljan da se vrati u Valjevo, golman Bogosavljević kao "bonus" igrač ostao je u klubu. Zvezdini mladi talentovani igrači sa Tufegdžićem iz Divaca odlučili su se za pojedine beogradske klubove, a valjevske talentovane kadete i juniore, koji konkurišu za prvi tim, predvodi Ćirović.

 

Kragujevčani imaju dva boda više, što, posebno posle promene trenera, nije nedostižno. Dakako, pod uslovom da se rešava na fudbalskom terenu! Ne treba, naime, zaboraiti da je sedište Saveza koji vodi takmičenje u Kragujevcu, a Radnički je klub velike tradicije i prvoligaškog bitisanja još u SFRJ, čije je boje 1960-tih i docnije uspešno branio i valjevski centarfor Svetozar Gođevac.

 

Srpskoligaš iz Lajkovca, kojem predstoji borba za opstanak u Srpskoj ligi Zapad, nastoji da pojača tim, pa je moguć povratak Nedeljkovića iz Osečine, koja se, kao i mionička Ribnica izgleda "raspada" te je pitanje da li će sačuvati mesto u Zonskoj ligi Drina. Valjevski Radnički se pojačao sa četiri igrača, slično je i sa Divčanima, ljiški Spartak, kao i lajkovački Zadrugar, ima solidan sastav bez obzira na neminovne zimske seobe. Ubljani će se na proleće, sa Provom i Drinom, boriti za povratak među srpskoligaše.

 

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 21 sati 51 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara