Trka dece (foto: Đorđe Đoković)
Trka dece (foto: Đorđe Đoković)
27.01.2017, 15:10

Najbolji Osman Junuzović i Jasmina Pruginić

č: | fb:

Najviše uspeha na tradicionalnoj, 19. Svetosavskoj atletskoj trci, koja je danas održana centralnim gradskim ulicama u Valjevu, imali su Osman Junuzović iz Doboja kod seniora i Jasmina Pruginić iz Surčina u konkurenciji seniorki.

Osman Junuzović

Osman Junuzović (Foto: Đorđe Đoković)

 

Jasmina Pruginić

Jasmina Pruginić (Foto: Đorđe Đoković)

Najbolji seniori

Najbolji seniori (Foto: Đorđe Đoković)

Najbolje seniorke

Najbolje seniorke (Foto: Đorđe Đoković)

Među seniorima drugi je bio Miloš Pendić iz Čajetine, a treći Miloš Krstić iz Leposavića, dok je kod seniorki druga na cilj stigla Azra Eminović Nurković iz Novog Pazara, ispred Nikoline Mandić iz Šapca, koja je bila treća.

Najbolji juniori

Najbolji juniori (Foto: Đorđe Đoković)

Najbolje juniorke

Najbolje juniorke (Foto: Đorđe Đoković)

 

Među juniorima pobednik je Belmin Mrkanović iz Doboja, ispred Mihaila Grkovića iz Šapca i Stefana Ulamovića iz Kragujevca. Najbolja juniorka bila je Nikolina Melentić, drugo mesto pripalo je Teodori Stojković, takođe. iz Šapca, a treće Sari Sekulić iz Krupnja.

 

Trka vojska i veterani

Trka vojska i veterani (Foto: Đorđe Đoković)

Najbolji vojnci VS su Miroslav Marković, Slobodan Jevtić i Dragan Spasojević, odnosno Andrea Vanić Hajduk, Andrea Luković i Milena Đokić, svi iz VP 9845. Policajci nisu učestvovali.

Trka dece

Trka dece (Foto: Đorđe Đoković)

 

Prema podacima organizatora učestvovalo je preko 200 takmičara svih uzrasta, od predškolaca i osnovaca do veterana i rekreativaca. Po tradiciji, Svetosavska trka je generalna proba za tradicionalni Beli kros u beogradskom Košutnjaku.

 

Start juniora i seniora

Start juniora i seniora (Foto: Đorđe Đoković)

Start juniorki i seniorki

Start juniorki i seniorki (Foto: Đorđe Đoković)

Svetosavsku atletsku trku svojevremeno je pokrenuo pokojni Aleksandar Milovanović, a sada je organizuju Gradski sportski savez (GSS) Valjeva i AK Metalac. Hladnoća, koja je ovih dana okovala i Valjevo, bila je najveći protivnik atletičara.

Start najmlađih takmičara

Start najmlađih takmičara (Foto: Đorđe Đoković)

 

 

 

 

Aktuelno

Preventivni pregled (foto: Branko Petrović)
Realizovani Pre 1 dan 2 sati

Preventivni pregledi za kardiorenalni sindrom

Na poslednjim preventivnim pregledima organizovanim u nedelju 21. aprila 75 građana Valjeva iskoristilo je priliku da uradi EKG, izmeri krvni pritisak i puls, kao i da odredi bodimas indeks na...