Gužvin memorijal Metalac - Crvena zvezda (2016.) (foto: Đorđe Đoković)
Gužvin memorijal Metalac - Crvena zvezda (2016.) (foto: Đorđe Đoković)
28.01.2017, 10:09

"Memorijal Nikole Jevremovića Gužve"

č: | fb:

ORK Metalac organizuje ovog vikenda 6. rukometni "Memorijal Nikole Jevremovića Gužve" u znak sećanja na svog igrača i trenera. Od 17.00 sati, u Hali sportova, igraju prošlogodišnji pobednik Metaloplastika, do sada najuspešnija ekipa na memorijalima, i Partizan, dok se od 19.00 sati sastaju ORK Metalac i Crvena zvezda.

 

Poražene ekipe u nedelju, od 17.00 sati, igraju za treće mesto, dok će se pobednici današnjih utakmica, od 19.00 sati, boriti u finalu. Nikola Jevremović je bio igrač Metalca, Zvezde i Metaloplastike, a trenirao je i Partizan sa kojim je osvajao Kup Jugoslavije.

 

Gužva je takođe vodio i Crvenku, Fidelinku (Subotica), Pelister iz Bitolja, crnogorske klubove Berane i Budućnost (Podgorica)... Bio je pomoćnik, docnije i selektor mlađih selekcija Srbije i Jugoslavije sa kojima je takođe imao uspeha na domaćoj i međunarodnoj sceni.

 

Ekipu Srbije je svojevremeno, na Turniru bratstvo-jedinstvo u Valjevu doveo do prvog mesta u jakoj konkurenciji talentovane generacije u kojoj su prednjačili Iztok Puc iz Slovenije i Ivica Obrvan iz Hrvatske, docnije reprezentativci svojih zemalja posle raspada SFRJ. Srpske juniore predvodio je golman "Beli" Stojanović, a uspešno su igrali i Miki Radosavljević i Toba Stevanović iz Metalca.

 

Jugoslovenske juniore, koji su bili evropski prvaci, vodio je uz Kasima Kamenicu, a bio je selektor generacije u kojoj je bio valjevski rukometaš Vlada Petrić Beli, koja je učestvovala na SP u Portugalu.

 

Nikolu Jevremovića, nespornog rukometnog znalca i velikog radnika, mnogi su smatrali jednim od najboljih trenera u zemlji. Prgav i ratoboran, nije trpeo nepravde, što mu je, kažu, odmoglo da bude i selektor seniora Jugoslavije.

 

Zbog spornih sudijskih odluka ostale su upamćene žestoke tuče na utakmicama Metalac – Borac (Uroševac) u Valjevu ili Pelister – Metaloplastika u Bitolju. Kao trenera Šapčana u Podgorici su gledaoci pokušali da ga "linčuju" jer je, pri nerešenom rezultatu u samom finišu, sa klupe ušao u teren i sprečio kontru Budućnosti. Utakmica je prekinuta, pa se igrala nova, a Gužva je završio u policijskoj stanici, gde je, zahvaljujući neuništivom duhu sa valjvevske kaldrme, uspeo da se izvuče i sa Metaloplastikom vrati u Šabac.

 

Metalac je sa Gužvom na klupi sjajno igrao u drugoligaškoj konkurenciji, a plasman u Prvu ligu izmakao je zbog stava tadašnjih rukometnih velmoža da Valjevu ne treba prvoligaš! Uz momke iz Škole rukometa Metalca umeo je da dovede i sjajna pojačanja – od dobrih igrača Sloge iz Požege, do ruskog golmana Ivanova, "Trube" Radomirovića iz Doboja, "Crnog" Čačića iz Goražda...

 

Najbolje ekipe i najuspešniji pojedinci će i ovoga puta dobiti prigodna priznanja.

 

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 20 sati 39 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 20 sati 40 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara