Plivači Ribnice na bazenu u Lepenici
Plivači Ribnice na bazenu u Lepenici
12.07.2014, 19:05

Osnovan Plivački klub „Ribnica“

č: | fb:

U Mionici je osnovan Plivački klub „Ribnica“, a treninzi za preko 50 članova svih uzrasnih kategorija održavaju se na letnjim bazenima u Lepenici. Vode ga Đorđe Sofronić i Đorđe Radomirović, profesori fizičke kulture, uz pomoć Branislava Kovačevića, trenera valjevskog „Valisa“ i potpredsednika Plivačkog saveza Srbije (PSS).

Na nedavno održanom „Petnica kupu“, mladi mionički plivači Filip Puce i Nemanja Živković, koji treniraju u „Valisu“, ostvarili su vrlo dobar rezultat osvajanjem bronzanih medalja u svojim trkama, u uzrasnoj kategoriji u kojoj su učestvovali. Za „Ribnicu“ će ubuduće plivati i Marko Nešković i Nikola Lalović, Mioničani iz VK „Valis 93“.

Plivači Ribnice na bazenu u Lepenici

Plivači Ribnice na bazenu u Lepenici

Prema rečima Branislava Kovačevića, pomoć u radu PK „Ribnica“ dug je „Valisa“ za godine uspešne saradnje u zimskim mesecima, kada su valjevski plivači koristili zimski bazen hotela „Vrujci“, u Banji Vrujci, sve dok u Tehničkoj školi nije napravljeno mini plivalište.

Mogući promotivni plivački miting na bazenu u Lepenici, u okviru „Mišićevih dana“, ipak neće biti održan između ostaloga i zbog toga što nisu stvorene neophodne tehničke pretpostavke na tom plivalištu, pa će prva takva manifestacija najverovatnije biti upriličena u avgustu.

Aktuelno

Zlato za juniorsku reprezentaciju Srbije  (foto: www.waterpoloserbia.org)
Čestitka gradonačelnika Valjeva Pre 19 sati 36 minuta

Valjevski vaterpolisti među juniorskim prvacima Evrope

Juniorska reprezentacija Srbije u vaterpolu postala je prvak Evrope. Za reprezentaciju Srbije igrala su četvorica Valjevca, Aleksandar Kovačević, Srđan Baucalo, Bogdan Gavrilović i Petar Stanić....  · 3 komentara