Sa skupštine FK Krušik i FK Budućnost (foto: Đorđe Đoković)
Sa skupštine FK Krušik i FK Budućnost (foto: Đorđe Đoković)
14.07.2014, 20:15

Cilj prvoligaško društvo

č: | fb:

Večerašnjom konstitutivnom sednicom Skupštine FK Budućnost – Krušik okončan je postupak fuzije ta dva valjevska kluba i stvoren novi srpskoligaš, čije su ambicije, kako se čulo, „napad“ na Prvu ligu jer to Valjevo „zaslužuje“. Da ne bude zabune, iznad te Prve lige je Superliga Srbije!

Konstitutivnom sednicom predsedavao je najpre Miroslav Begović, nekada fudbaler Metalca i Krušika, a ugovor o fuzionisanju, po ovlašćenju skupština dosadašnjih klubova, potpisali su Borisav Radojičić (Budućnost) i Milan Gajić (Krušik).

Predsednik Skupštine postao je Borisav Radojičić, privatni preduzetnik, a zamenik Zlatomir Marković, vd direktor Predškolske ustanove „Milica Nožica“. Predsednik Upravnog odbora od 15 članova „bez mandata, uz mogućnost stalnog menjanja zbog (ne)rada“ je novinar Milan Milinović, suvlasnik VTV-a. Generalni sekretar je Mihailo Milutinović, diplomirani pravnik, a zamenik genseka fudbalski radnik Bora Pavlović. Predsednik tročlanog Nadzornog odbora je Ivan Đilas.

Skupštinari su obavešteni i o tome da je razgovarano u FSS, gde je obećana svekolika pomoć. I za sanaciju stadiona na Pećini. FSS će, od donacija UEFA i FIFA, dati onoliko evra koliko obezbedi i lokalna samouprava. Problem je, kako stvari stoje, što se bos (Grad Valjevo) ne izuva! Uz Valjevo za pomoć u sanaciji poplavljenih fudbalskih objekata konkurišu još Obrenovac i Krupanj.

Iz FSS će, čulo se, brzo doći komisija nadležna za nadzor objekata – stadiona Krušik, gde će se igrati srpskoligaške utakmice, ali i gradskog stadiona na Pećini teško pogođenog majskim poplavama. U komisji će biti i stručnjaci za travnate terene, koji održavaju Trening centar FSS u Pazovi. Za njih će svakako više posla biti na Pećini nego li na Krušikovom tepihu, koji je jedan od boljih bio i u SFRJ otkako je napravljen 1953. godine.

Večeras je istaknuta i neophodnost potrebe da se odmah zasuču rukavi, angažuje trener i oformi seniorski tim, formira Jedinstvena škola fudbala u gradu. Jednostavno rečeno, a nimalo lako za realizaciju ukoliko pojedinci, ali i razne interesne grupe, ne prevaziđu sitne lične interese.

Vraćamo se, opet, naslovu izveštaja sa Skupštine FK Budućnost na kojoj je doneta odluka o fuzionisanju sa FK Krušik – Rodilo se, valja ljuljati...

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 5 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 17 sati

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 23 sati 57 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...