Sa skupštine FK Krušik i FK Budućnost (foto: Đorđe Đoković)
Sa skupštine FK Krušik i FK Budućnost (foto: Đorđe Đoković)
14.07.2014, 20:15

Cilj prvoligaško društvo

č: | fb:

Večerašnjom konstitutivnom sednicom Skupštine FK Budućnost – Krušik okončan je postupak fuzije ta dva valjevska kluba i stvoren novi srpskoligaš, čije su ambicije, kako se čulo, „napad“ na Prvu ligu jer to Valjevo „zaslužuje“. Da ne bude zabune, iznad te Prve lige je Superliga Srbije!

Konstitutivnom sednicom predsedavao je najpre Miroslav Begović, nekada fudbaler Metalca i Krušika, a ugovor o fuzionisanju, po ovlašćenju skupština dosadašnjih klubova, potpisali su Borisav Radojičić (Budućnost) i Milan Gajić (Krušik).

Predsednik Skupštine postao je Borisav Radojičić, privatni preduzetnik, a zamenik Zlatomir Marković, vd direktor Predškolske ustanove „Milica Nožica“. Predsednik Upravnog odbora od 15 članova „bez mandata, uz mogućnost stalnog menjanja zbog (ne)rada“ je novinar Milan Milinović, suvlasnik VTV-a. Generalni sekretar je Mihailo Milutinović, diplomirani pravnik, a zamenik genseka fudbalski radnik Bora Pavlović. Predsednik tročlanog Nadzornog odbora je Ivan Đilas.

Skupštinari su obavešteni i o tome da je razgovarano u FSS, gde je obećana svekolika pomoć. I za sanaciju stadiona na Pećini. FSS će, od donacija UEFA i FIFA, dati onoliko evra koliko obezbedi i lokalna samouprava. Problem je, kako stvari stoje, što se bos (Grad Valjevo) ne izuva! Uz Valjevo za pomoć u sanaciji poplavljenih fudbalskih objekata konkurišu još Obrenovac i Krupanj.

Iz FSS će, čulo se, brzo doći komisija nadležna za nadzor objekata – stadiona Krušik, gde će se igrati srpskoligaške utakmice, ali i gradskog stadiona na Pećini teško pogođenog majskim poplavama. U komisji će biti i stručnjaci za travnate terene, koji održavaju Trening centar FSS u Pazovi. Za njih će svakako više posla biti na Pećini nego li na Krušikovom tepihu, koji je jedan od boljih bio i u SFRJ otkako je napravljen 1953. godine.

Večeras je istaknuta i neophodnost potrebe da se odmah zasuču rukavi, angažuje trener i oformi seniorski tim, formira Jedinstvena škola fudbala u gradu. Jednostavno rečeno, a nimalo lako za realizaciju ukoliko pojedinci, ali i razne interesne grupe, ne prevaziđu sitne lične interese.

Vraćamo se, opet, naslovu izveštaja sa Skupštine FK Budućnost na kojoj je doneta odluka o fuzionisanju sa FK Krušik – Rodilo se, valja ljuljati...

 

Aktuelno

Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Shit happens Pre 2 sati 55 minuta

Službeni falsifikat!!!

Na zvaničnoj internet prezentaciji grada pod odrednicom Dokumenti/Službeni glasnici u utorak 4. oktobra 2022. oko podneva pojavio se "Službeni glasnik grada Valjeva" broj 12 od 23. septembra...

Škola za trudnice i roditeljstvo (foto: Branko Petrović)
Obeležena Nacionalna nedelja promocije dojenja Pre 45 minuta

Dojenje je ulaganje u zdrav život deteta i prevenciju bolesti

Tematskom radionicom Škole za trudnice i roditeljstvo, posvećene dojenju, Dom zdravlja Valjevo je obeležio Nacionalnu nedelju promocije dojenja. "Dojenje je ulaganje u zdrav život deteta i...