Vlada Đokić na treningu (foto: Đorđe Đoković)
Vlada Đokić na treningu (foto: Đorđe Đoković)
15.07.2014, 20:00

Potpisali Jošilo, Koprivica i Čampara

č: | fb:

Trener valjevskih košarkaša Vladimir Đokić od nedelje je u Beogradu, gde priprema Kadetsku reprezentaciju Srbije za letošnje akcije među kojima je i Evropsko prvenstvo u Letoniji, od 20. do 30. avgusta. Srbija je u A grupi sa Turskom, Finskom i Litvanijom. „Ima kvaliteta među ’orlićima’, koje ću voditi. Žao mi je što u KSS nisu prihvatili moju ideju da se poslovi selekcije i praćenja mladih igrača započnu pre nekoliko meseci i unaprede jer je to neophodno u ovoj fazi njihovog razvoja“, rekao je Đokić za Kolubarske.rs pre polaska u Beograd.

On će sa Metalcem opet biti od 1. septembra, a od 6. avgusta, kada počinju pripreme za sezonu 2014/2015, do Đokićevog povratka, treninge će voditi prvi pomoćnik Milovan Beli Teofilović. Pomagaće mu  Lazar Gojković, tokom sezone zadužen za skauting protvnika, i kondicioni trener Nenad Selaković. Svemu će prethoditi lekarski pregledi pod nadzorom klupskog doktora Milića Kovačevića, ortopeda. Moguće je da će biti angažovan novi fizioterapeut s obzirom na to da je dosadašnji Dejan Janković dobio stalni posao, a prvoligaškoj ekipi svakodnevne usluge fizioterapeuta su neophodne.

Prvi ugovori

Ugovore sa Metalcem do sada su potpisali Jošilo, Koprivica i Čampara, potvrđeno je danas Kolubarskim.rs u klubu. Miloš Jošilo (20, 200) je spoljni igrač, skočan i borben. Prošao je Partizanovu Školu košarke, a prošlu sezonu proveo je u ABA ligašu Igokei  iz Aleksandrovca, kod Banja Luke.

Mladi Koprivica je sa Pala, u Republici Srpskoj, igra na krilnoj poziciji. Ljubomir Čampara (21, 203) je krilni centar iz novosadske Vojvodine i Đokić od njega očekuje da bude pravo pojačanje u skoku pod košem. Iz Vojvodine bi trebalo da dođe i plej Stefan Pot (19, 196), član Mlade reprezentacije Srbije, koja sada igra Evropsko prvenstvo na Kritu. Za Pota je prošle sezone bio zainteresovan i Partizan ali je tada procenjeno kako je bolje da u matičnom klubu ostane do kraja prvenstva KLS.

Valjevske Užićane predvodiće bek Dušan Kutlešić i centar Nikola Jevtović. Kutlešić je „procvetao“ pod Đokićevim vođstvom u matičnoj Slobodi, u KLS i Superligi Srbije, dok je „Bubljo“ Jevtović bio u Radničkom KG, u ABA ligi. Opredeljenjem da angažuje Jevtovića, Đoković ne krije nakanu da Metalčeva „laka konjica“ igra brzo, sa puno skokova pod oba koša, bez „teških“ centara, koji do sada, prema njegovim rečima, nisu opravdali uloženo tokom angažmana u Metalcu.

Vrlo interesantan igrač, moguće pojačanje Metalca, je krilni igrač Nikola Malešević (24, 203) iz Užica, koji već ima internacionalnog iskustva u američkim koledž ekipama. U Partizanu je prošao pripreme za prošlu sezonu, potom se, posle dve-tri odigrane utakmice za Slobodu, opet otisnuo „trbuhom za kruhom“. Jedini problem navodno bi mogla biti visina njegovog ugovora sa Metalcem.

Nesporni postali sporni?

U „B“ selekciji Srbije je Nemanja Todorović, krilni centar, Čačanin iz Borca, najbolji mladi igrač Razvojne lige Srbije 2012/2013, koji je 2013/2014. uspešno igrao i u niškom Konstantinu. Na spisku pojačanja, koja je Đokić, saznajemo, usaglasio sa klupskim čelnicima, je i mladi Rakićević, takođe Čačanin.

Izgleda da su pod znakom pitanja oni, koji su koliko do juče bili najsigurniji. Kapiten Nikola Tomašević navodno je postavio finansijske uslove koji za Metalac nisu prihvatljivi, a probao bi sreću i u inostranstvu. Takođe bek, Ognjen Kužeta u potrazi je za stranim angažmanom, pa ako ne uspe... Plej Saša Vasić, na čijem angažovanju je Vladimir Đokić posebno insistirao, i insistira, izgleda da je „sporan“ iz čisto valjevskih razloga. Njemu, kao ni Maksimu Kovačeviću ili Milošu Teodosiću pre toga, nije izgleda zabortavljeno to što su bili u generaciji dečaka rođenih 1997, koju su roditelji, uz plaćeno obeštećenje Metalcu, kolektivno preveli u tada novoformirani KK Gimnazijalac, čiji je trener bio Vladimir Đokić.

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 12 sati 28 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 19 sati 25 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica 18.04.2024

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara