Ekipno prvenstvo Srbije  (foto: www.serbiachess.net)
Ekipno prvenstvo Srbije (foto: www.serbiachess.net)
04.09.2017, 20:38

Važna pobeda VŠK-a

č: | fb:
VŠK je protiv Paraćinaca zabeležio važnu pobedu 4:2 u borbi za opstanak u Prvoj ligi na ekipnom državnom prvenstvu u šahu, koje se igra u Rumi. Po pola poena na prve dva table osvojili su vm Lupulesku i vm Milanović, dok su svoje protivnike savladali im Arsović, im Božić (protiv mlađeg Ivića) i mk Popović, a jedini je poražen mladi fm Velimir Ivić na četvrtoj tabli.
 
 
VŠK se sada sa dve pobede i šest meč bodova nalazi van opasne zone ispadanja ali je do kraja takmičenja ostalo još sedam kola. 
 
 
U 5. kolu, od 15.30 sati, protivnik VŠK-a je beogradska Itaka, sastav koji predvode sadašnji i bivši repezentativci vm Ivanišević, vm Inđić i vm Vučković, ekipa koja se uz Jugović, Sloven i Jelicu ubraja među favorite za titulu državnog prvaka koju VŠK sa "skrpljenim" sastavom ne može sačuvati.
 
 
Novosađani su u 4. kolu iznenadili Jugović i odigrali 3:3 u meču u kojem je vm Savić spasavao bod lideru i najvećem favoritu, koga je po prvi put predvodio ruski vm Morozevič. Zamenio je vm Nikolića (BiH), nekadašnjeg jugoslovenskog olimpijca, i pretrpeo poraz od turskog vm Sanela!
 
 
Igra se 11 kola po jednokružnom Bergerovom sistemu, svako sa svakim, a turnir se završava 11. septembra.

Aktuelno

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara