Šah (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Šah (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
05.09.2017, 19:45

Očekivani poraz od Itake

č: | fb:
VŠK je poražen od Itake sa 2:4 u 5. kolu Ekipnog prvenstva Srbije u šahu, koje se igra u Rumi. Poraz je bio očekivan, pa se ponovo odmarao rumunski vm Lupulesku, a u postavi je bio mladi Radoja na šestoj tabli.
 
 
Da poraz bude častan pobrinuli su se vm Milanović, koji je na prvoj tabli pobedio Ivaniševića i mladi fm Ivić, koji je na trećoj ploči iznenadio ruskog vm Oparina!
 
 
Milanović i Ivanišević povukli su 101 potez u verovatno najdužoj partiji do sada na turniru, a reprezentativac je tek tada predao iako je i pacerima bilo jasno da sa dva pešaka manje u skakačkoj završnici ne može da spase remi!
 
 
Poraženi su Arsović od Inđića, najsigurniji igrač do sada Božić od Vučkovića za samo 21 potez, Popović od Vučinića, a Radoja od Šarenca. 
 
 
U vrhu i dnu tabele nema bitnih promena, Crvena zvezda, koja igra bez stranaca, osvojila je prvi bod, a u vođstvu je i dalje Jugović iz Kaća. U 6. kolu, u sredu od 15.30 sati, VŠK igra protiv Sloge iz Kraljeva, koja je do sada iznenadila domaći Sloven.

Aktuelno

 (foto: )
Diplomci Fakulteta dramskih umetnosti Pre 20 sati 19 minuta

Na Abro festu večeras "Hajde da improvizujemo"

Na Abro festu večeras diplomci Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu predstaviće neuobičajenu pozorišnu formu naslovljenu "Hajde da improvizujemo". To je zanimljivo i duhovito scensko delo...

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 20 sati 32 minuta

I skup rogova u vreći je "jedinstvo"!

Političari i stranke dolaze i odlaze, a jedan politički ideal, ostaje. To je "jedinstvo", uz neznatne varijacije. Počev, recimo, sa "Podaj Bože, da se Srbi slože!", ili "Samo sloga, Srbina...

Vakcinacija (foto: DjordjeDjokovic)
U ambulantama Doma zdravlja Pre 21 sati 52 minuta

Počinje vakcinacija protiv gripa

Od četvrtka 29. septembra u ambulantama Doma zdravlja počinje vakcinacija protiv sezonskog gripa. Za Dom zdravlja Valjevo opredeljeno je 5.300 doza, od čega su većina četvorovalentne, koje štite od...