Ekipno prvenstvo Srbije  (foto: www.serbiachess.net)
Ekipno prvenstvo Srbije (foto: www.serbiachess.net)
06.09.2017, 18:57

VŠK i Sloga remizirali

č: | fb:
Valjevci i Kraljevčani remizirali su večeras 3:3 u 6. kolu Ekipnog prvenstva Srbije u šahu, koje se igra u Rumi. Sloga je bezbedna u sredini tabele, a VŠK je sve bliži opstanku u Prvoj ligi Srbije.
 
 
Svih šest partija završeno je remijem, što liči na "vezane remije" (dogovor kapitena ekipa), a najduže su igrali velemajstori Dača Milanović i Miša Pap. Podela poena i viđena je i u partijama Lupulesku-Banuš, Arsović-Brenjo, Ivić-Luković, Božić-Marinković i Popović-Simonović. 
 
 
Posle 3:3 sa Crvenom zvezdom Jelica iz Goračića u Guči otpala je iz trke za prvo mesto, a nerešen rezultat viđen je i u meču Omladinac (Banovci)-Naftagas (Elemir), s tim što je u ovim mečevima bilo i odlučenih partija.
 
 
Vodi Jugović iz Kaća, ispred Slovena iz Rume i beogradske Itake, na začelju su Zvezda, Omladinac, Gliga iz Pančeva i OŠK Paraćin, dok su Novosađani, Kraljevčani i Jelica sigurni u sredini, a Naftagas i VŠK nisu još prebrinuli sve brige.
 
U
7. kolu, sutra od 15.30 sati, VŠK igra važan meč protiv Omladinca iz Novih Banovaca. Turnir se završava 11. septembra posle 11 kola po jednokružnom Bergerovom sistemu, svako sa svakim.

Aktuelno

 (foto: )
Diplomci Fakulteta dramskih umetnosti Pre 20 sati 4 minuta

Na Abro festu večeras "Hajde da improvizujemo"

Na Abro festu večeras diplomci Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu predstaviće neuobičajenu pozorišnu formu naslovljenu "Hajde da improvizujemo". To je zanimljivo i duhovito scensko delo...

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 20 sati 16 minuta

I skup rogova u vreći je "jedinstvo"!

Političari i stranke dolaze i odlaze, a jedan politički ideal, ostaje. To je "jedinstvo", uz neznatne varijacije. Počev, recimo, sa "Podaj Bože, da se Srbi slože!", ili "Samo sloga, Srbina...

Vakcinacija (foto: DjordjeDjokovic)
U ambulantama Doma zdravlja Pre 21 sati 37 minuta

Počinje vakcinacija protiv gripa

Od četvrtka 29. septembra u ambulantama Doma zdravlja počinje vakcinacija protiv sezonskog gripa. Za Dom zdravlja Valjevo opredeljeno je 5.300 doza, od čega su većina četvorovalentne, koje štite od...