Šah (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Šah (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
10.09.2017, 07:04

Novi poraz VŠK-a

č: | fb:
U 9. kolu Ekipnog prvenstva Srbije, koje se igra u Rumi, VŠK je izgubio od Glige iz Pančeva sa 2,5:3,5 i pitanje opstanka u Prvoj ligi Srbije, dva kola pre kraja, doveo u sferu teorijskog.
 
 
Valjevci su poveli posle pobede vm Lupuleskua na prvoj tabli, potom su remizirali vm Milanović, im Arsović i fm Ivić ali su izgubili im Božić i mk Popović! 
 
 
Omladinac iz Banovaca dobio je Paraćince sa 4:2, dok je Naftagas iz Elemira poražen 2:4 od Slovena iz Rume, koji je sada prvi na tabeli posle kiksa 3:3 beogradske Itake sa Slogom iz Kraljeva.
 
 
VŠK danas u 15.30 sati, u pretposlednjem kolu, igra protiv Slovena, a u ponedeljak sa Crvenom zvezdom, koja je poslednja iako nema lošiju ekipu od Valjevaca. U niži rang seli se i OŠK Paraćin, dok se VŠK za opstanak bori sa Naftagasom iz Elimira, koji ima meč bod više ali i teške protivnike u dva poslednja kola. Na startu, Valjevci su pobedili Naftagas sa 3,5:2,5.
 
 
Dakle, VŠK je prošle godine bio državni prvak, potom je uspešno igrao i na Evropskom kupu gradova u Novom Sadu, ali se bez novca ta ekipa raspala i sada preti ispadanje u niži rang. Zidanje kule od karata, u šahu je to okupljanje "stranaca" bez domaćih igrača i ozbiljne Škole šaha, nikada nije dalo rezultat.

Aktuelno

 (foto: )
Diplomci Fakulteta dramskih umetnosti Pre 18 sati 52 minuta

Na Abro festu večeras "Hajde da improvizujemo"

Na Abro festu večeras diplomci Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu predstaviće neuobičajenu pozorišnu formu naslovljenu "Hajde da improvizujemo". To je zanimljivo i duhovito scensko delo...

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 19 sati 4 minuta

I skup rogova u vreći je "jedinstvo"!

Političari i stranke dolaze i odlaze, a jedan politički ideal, ostaje. To je "jedinstvo", uz neznatne varijacije. Počev, recimo, sa "Podaj Bože, da se Srbi slože!", ili "Samo sloga, Srbina...

Vakcinacija (foto: DjordjeDjokovic)
U ambulantama Doma zdravlja Pre 20 sati 25 minuta

Počinje vakcinacija protiv gripa

Od četvrtka 29. septembra u ambulantama Doma zdravlja počinje vakcinacija protiv sezonskog gripa. Za Dom zdravlja Valjevo opredeljeno je 5.300 doza, od čega su većina četvorovalentne, koje štite od...