Šah (foto: Đorđe Đoković)
Šah (foto: Đorđe Đoković)
11.09.2017, 18:45

VŠK i dalje prvoligaš

č: | fb:
Pobedom od 3,5:2,5 protiv Crvene zvezde, VŠK je večeras izborio opstanak u Prvoj ligi Srbije na ekipnom državnom prvenstvu igranom u Rumi. Novi prvak je domaći Sloven, a u niži rang sele se OŠK Paraćin, Crvena zvezda i Naftagas iz Elemira.
 
 
Pobedu VŠK-u doneli su fm Ivić i mk Popović uz remije vm Lupuleskua, im Arsovića i im Božića, dok je jedino poražen vm Milanović od vm Mihaila Stojanovića, nekadašnjeg Valjevca koji je bio i predsednik kluba. "Pomogao" je i Jugović iz Kaća, koji je sa 6:0 savladao Naftagas iako je igrao bez vm Nikolića (BiH) i ruskog vm Morozeviča.
 
 
Sloven se pomučio da dođe do "već viđene" titule jer je u jednom trenutku gubio 1,5:2,5 od Novosadskog ŠK ali su vm Rubljevski i vm Miljković pobedama doneli prvu titulu klubu iz Rume.
 
 
Pojedinačni učinak valjevskih šahista: Lupulesku 4,5 (9), Milanović 4 (11), Arsović 4 (11), Ivić 5 (11), Božić 4 (10), Popović 3,5 (11), Radoja 0,5 (3).
 
 
Najbolji rezultat na prvenstvu ostvarili su vm Inđić (Itaka) i vm Miljković (Sloven) sa po 8,5 (11). Inđić je igrao na drugoj, a Miljković na petoj tabli.
 
 
Na ženskom turniru, u Novom Sadu, pobednik je Jugović iz Kaća, ispred Jelice iz Goračića u Guči, te beogradskih ekipa Rad i BAS. Ispali su Rudar (Kostolac) i Novosadski ŠK.

Aktuelno

Tešnjarske večeri (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 6.08.2022

"Mi, Valjevci!". Koji, šta, kako?

Lokalpatriotizam nije nužno provincijalizam, nego normalan izraz interesovanja (ne mora "ljubavi", to je nešto više), za svoju užu sredinu. Da li je čovek u njoj slučajno (tu se našao možda zbog...  · 18 komentara

Podzida uz kuću (foto: Kolubarske.rs)
Problemi vlasnika kuća pored budućeg Gerontološkog centra 5.08.2022

Podzida visoka preko tri metra "tik uz kuće"

"Očajni smo. Zazidali su nas! Po kom zakonu je dozvoljeno da se betonske podzide dižu na samo nekoliko metara od kuća u kojima žive ljudi", pitaju vlasnici objekata čiji se placevi graniče sa...  · 19 komentara

SNS u Novi Sad (foto: Kolubarske.rs)
Na obeležavanje godišnjice "Oluje" 4.08.2022

Valjevski naprednjaci otputovali u Novi Sad

Valjevski naprednjaci organizovano otputovali u Novi Sad na obeležavanju Dana sećanja na stradale i prognane u oružanoj akciji "Oluja". Zbog odlaska u Novi Sad gradonačelnik Valjeva neće otvoriti...  · 19 komentara