Šah (foto: Đorđe Đoković)
Šah (foto: Đorđe Đoković)
11.09.2017, 18:45

VŠK i dalje prvoligaš

č: | fb:
Pobedom od 3,5:2,5 protiv Crvene zvezde, VŠK je večeras izborio opstanak u Prvoj ligi Srbije na ekipnom državnom prvenstvu igranom u Rumi. Novi prvak je domaći Sloven, a u niži rang sele se OŠK Paraćin, Crvena zvezda i Naftagas iz Elemira.
 
 
Pobedu VŠK-u doneli su fm Ivić i mk Popović uz remije vm Lupuleskua, im Arsovića i im Božića, dok je jedino poražen vm Milanović od vm Mihaila Stojanovića, nekadašnjeg Valjevca koji je bio i predsednik kluba. "Pomogao" je i Jugović iz Kaća, koji je sa 6:0 savladao Naftagas iako je igrao bez vm Nikolića (BiH) i ruskog vm Morozeviča.
 
 
Sloven se pomučio da dođe do "već viđene" titule jer je u jednom trenutku gubio 1,5:2,5 od Novosadskog ŠK ali su vm Rubljevski i vm Miljković pobedama doneli prvu titulu klubu iz Rume.
 
 
Pojedinačni učinak valjevskih šahista: Lupulesku 4,5 (9), Milanović 4 (11), Arsović 4 (11), Ivić 5 (11), Božić 4 (10), Popović 3,5 (11), Radoja 0,5 (3).
 
 
Najbolji rezultat na prvenstvu ostvarili su vm Inđić (Itaka) i vm Miljković (Sloven) sa po 8,5 (11). Inđić je igrao na drugoj, a Miljković na petoj tabli.
 
 
Na ženskom turniru, u Novom Sadu, pobednik je Jugović iz Kaća, ispred Jelice iz Goračića u Guči, te beogradskih ekipa Rad i BAS. Ispali su Rudar (Kostolac) i Novosadski ŠK.

Aktuelno

Ski staza Crni vrh Divčibare (foto: Divčibare Ski Resort )
Od petka 3. februara 3.02.2023

Kreće skijanje na stazi Crni vrh na Divčibarama

Prvo ovogodišnje skijanje na ski stazi "Crni vrh" na Divčibarama počinje danas. Na stazi ima 30 centimetara utabanog snega, i narednih dana biće dodatnog osnežavanja, a prema prognozi meteorologa...