Registracija Prijava preko FB
Košarka (foto: Đorđe Đoković)
Košarka (foto: Đorđe Đoković)
05.10.2017, 07:03

KLS otkazao poslušnost KSS

č: | fb:

Na novom sastanku klubova Košarkaške lige Srbije (KLS) jednoglasno je potvrđena prethodna odluka o tome da članovi Druge ABA lige Borac iz Čačka, beogradski Dynamic i Vršac ne moraju da igraju u KLS ali će biti učesnici Superlige Srbije u utakmicama koje odlučuju o državnom prvaku kao i o ekipama koje će u sezoni 2018/19. učestvovali u ABA i ABA 2 ligi kaopredstavnici Srbije.


Čačani, Beograđani i Vrščani bili su izričiti u stavu da neće igrati u KLS, a podržali su ih i predstavnici ostalih kubova. Upravnom odboru KSS, koji je zatražio da ta tri kluba igraju i KLS, a u slučaju neprihvatanje te odluke zapretio povlačenjem saglasnosti za igranje u ABA 2 ligi, njihovim isključenjem iz KSS, odnosno vraća KLS pod okrilje KSS, ponuđena je ruka saradnje u vidu razgovora na prevazilaženju aktuelne situacije.


Taj sastanak održan je juče u KSS, a klubovima iz Čačka, Beograda i Vršca dat je rok do danas (četvrtak) u podne da se izjasne da li igraju i KLS!

KSS se posle sastanka klubova KLS održanog u ponedeljak još nije oglasio tako da se ne zna šta biva sa sudbinom najkvalitetnijeg košarkaškog takmičenja u Srbije. Podsećamo da je žreb obavljen, pa bi Metalac 14. oktobra igrao sa Zlatiborom u Čajetini. Treba odrediti i klub koji menja Vršac posle njegovog plasmana u ABA 2 ligu kroz kvalifikacioni turnir u Laktašima.


Nezvanično to mesto namenjeno je Smederevu, koje je u prošloj sezoni bilo pretposlednje u KLS (ukoliko Smederevci imaju ekipu i novac za igranje u KLS, tim pre što su Kruševljani istupili iz KLS a to mesto dodeljenje je (starom) Radničkom KG).


U slučaju da KSS ipak primora Borac, Dynamic i Vršac da igraju u KLS (makar i sa juniorima), liga bi umesto 12, kako su klubovi ranije odlučili, morala da ima 14 ekipa, a za Smederevce i Kragujevčane ne bi bilo mesto u njoj. Takođe, morao bi da se obavi novi žreb, a utakmice, zbog ABA 2 lige, ne bi bile igrane vikendom već utorkom, sredom i eventualno četvrtkom!


Sve ovo pomalo liči na poremećene odnose na relaciji FIBA - Evroliga, što samo šteti košarci na globalnom nivou. Zanimljivo je i to da KSS i KLS na svojim sajtovima objavljuju samo svoje odluke.

 

Metalac je posle povratka sa turneje iz Kine nastavio sa treninzima ali i sa potragom za pojačanjima na pozicijama 2, 4 i 5 (bek šuter, krilni centar i centar), koje su i dalje deficitarne. Kao pojačanje pominjan je centar Kaplanović, izdanak FMP-ove škole, ranije i Marković iz Napretka. Takođe ranije pominjani Jeremić (Napredak) i Veljković (Mega) dobili su angažman u FMP-u, odnosno Vršcu, a izjalovila se i navodna nakana da se angažuje centar Zekavičić iz Beovuka.

Aktuelno

Poreska uprava (foto: Đorđe Đoković)
Shit happens Pre 18 sati 6 minuta

Pandora i natalitet

Mesecima traje borba domaćih poslodavaca sa ministrom opevanim u Pandorinim papirima. Pošto mu je dosadilo da operiše po Bugarskoj, Mali plagijator smislio je (ne baš lukav) način da utera pare u...  · 1 komentar

Darko Kostić (foto: Kolubarske.rs)
Zbog podnošenja tužbe protiv Grada Pre 20 sati 22 minuta

Pravobranilac odoleva pritiscima, kritikama i napadima

Pred Višim sudom u petak će biti nastavljeno ročište po tužbi Pravobranilaštva protiv Grada i Republike zbog nezakonitog otuđenja zemljišta bez naknade. Darko Kostić, zbog te tužbe, već dva meseca...  · 21 komentara