Boban Bogosavljević (foto: Đorđe Đoković)
Boban Bogosavljević (foto: Đorđe Đoković)
22.11.2017, 14:48

Pobednik Boban Bogosavljević

č: | fb:

Vršački velemajstor Boban Bogosavljević, nekadašnji državni prvak i reprezentativac, pobednik je 3. "Memorijala Selimira Manojlovića" u šahu, koji je danas okončan posle devet kola po Bergerovom sistemu, u prostorijama ŠK Krušik, u Uzun Mirkovoj ulici.

 

Bogosavljević je osvojio 6,5 poena iz devet partija, koliko je imao i im Mihajlo Radovanović ali i slabije dodatne kriterijume. Radovanović je ispunio normu za velemajstora, dok je turski FM Melih Yurtseven postao novi intermajstor. Yurtseven je osvojio 5,5 poena i podelio 3-4. mesto sa im Nikolom Radovanovićem. Peti je bio vm Kosić (CG) sa 4,5 poena, a potom slede im Ostojić 4, fm Irižanin i vm Stojanović po 3,5, im Atakisi (Turska) 3 i im Mazur (Slovačka) 2,5 poena.

 

Učesnici turnira

Učesnici turnira (Foto: Đorđe Đoković)

Turnir je bio zanimljiv, učesnici su igrali borbeno, a slabije od očekivanog, s bzirom na rejting od 2.493 poena, prošao je vm Mihailo Stojanović, koji je šahovski prohodao u Valjevu, a potom bio igrač, kapiten i predsednik VŠK-a.

 

Turnir je odigran tek u novembru zbog nagomilanih problema u ŠS Srbije ali i zahteva Turske federacije da se igra bez nameštanja rezultata! Najzaslužniji za njegovu organizaciju je mk Duško Stojanović, predsednik ŠK Krušik, koji je pkrenuo slične turnire, dakako nižeg rejtinga, u znak sećanja na pokojnemk Žiku Pevčevića i Zorana Kotarca, koji su igrali za VŠK ali i za Krušik.

Učesnici turnira

Učesnici turnira (Foto: Đorđe Đoković)

Selimir Manojlović je bio predsednik ŠS centralne Srbije i potpredsedik ŠS Srbije, zaljubljenik u igru "na 64 crno-bela polja" sa titulom majstorskog kandidata. Kao stalnu gradsku manifestaciju podržao ga je Grad Valjevo-

Aktuelno

Ski staza Crni vrh Divčibare (foto: Divčibare Ski Resort )
Od petka 3. februara 3.02.2023

Kreće skijanje na stazi Crni vrh na Divčibarama

Prvo ovogodišnje skijanje na ski stazi "Crni vrh" na Divčibarama počinje danas. Na stazi ima 30 centimetara utabanog snega, i narednih dana biće dodatnog osnežavanja, a prema prognozi meteorologa...