Boban Bogosavljević (foto: Đorđe Đoković)
Boban Bogosavljević (foto: Đorđe Đoković)
22.11.2017, 14:48

Pobednik Boban Bogosavljević

č: | fb:

Vršački velemajstor Boban Bogosavljević, nekadašnji državni prvak i reprezentativac, pobednik je 3. "Memorijala Selimira Manojlovića" u šahu, koji je danas okončan posle devet kola po Bergerovom sistemu, u prostorijama ŠK Krušik, u Uzun Mirkovoj ulici.

 

Bogosavljević je osvojio 6,5 poena iz devet partija, koliko je imao i im Mihajlo Radovanović ali i slabije dodatne kriterijume. Radovanović je ispunio normu za velemajstora, dok je turski FM Melih Yurtseven postao novi intermajstor. Yurtseven je osvojio 5,5 poena i podelio 3-4. mesto sa im Nikolom Radovanovićem. Peti je bio vm Kosić (CG) sa 4,5 poena, a potom slede im Ostojić 4, fm Irižanin i vm Stojanović po 3,5, im Atakisi (Turska) 3 i im Mazur (Slovačka) 2,5 poena.

 

Učesnici turnira

Učesnici turnira (Foto: Đorđe Đoković)

Turnir je bio zanimljiv, učesnici su igrali borbeno, a slabije od očekivanog, s bzirom na rejting od 2.493 poena, prošao je vm Mihailo Stojanović, koji je šahovski prohodao u Valjevu, a potom bio igrač, kapiten i predsednik VŠK-a.

 

Turnir je odigran tek u novembru zbog nagomilanih problema u ŠS Srbije ali i zahteva Turske federacije da se igra bez nameštanja rezultata! Najzaslužniji za njegovu organizaciju je mk Duško Stojanović, predsednik ŠK Krušik, koji je pkrenuo slične turnire, dakako nižeg rejtinga, u znak sećanja na pokojnemk Žiku Pevčevića i Zorana Kotarca, koji su igrali za VŠK ali i za Krušik.

Učesnici turnira

Učesnici turnira (Foto: Đorđe Đoković)

Selimir Manojlović je bio predsednik ŠS centralne Srbije i potpredsedik ŠS Srbije, zaljubljenik u igru "na 64 crno-bela polja" sa titulom majstorskog kandidata. Kao stalnu gradsku manifestaciju podržao ga je Grad Valjevo-

Aktuelno

Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
Viši sud u Valjevu Pre 1 sati 14 minuta

Ponovo rehabilitovan Nikola Kalabić

Viši sud u Valjevu doneo je novo rešenje kojim je ponovo usvojen zahtev za rehabilitaciju Nikole Kalabića, nekadašnjeg komandanta Gorske kraljeve garde Jugoslovenske vojske u otadžbini.

Tešnjarske večeri (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 6.08.2022

"Mi, Valjevci!". Koji, šta, kako?

Lokalpatriotizam nije nužno provincijalizam, nego normalan izraz interesovanja (ne mora "ljubavi", to je nešto više), za svoju užu sredinu. Da li je čovek u njoj slučajno (tu se našao možda zbog...  · 20 komentara

Podzida uz kuću (foto: Kolubarske.rs)
Problemi vlasnika kuća pored budućeg Gerontološkog centra 5.08.2022

Podzida visoka preko tri metra "tik uz kuće"

"Očajni smo. Zazidali su nas! Po kom zakonu je dozvoljeno da se betonske podzide dižu na samo nekoliko metara od kuća u kojima žive ljudi", pitaju vlasnici objekata čiji se placevi graniče sa...  · 19 komentara