19. Svetosavska atletska trka (foto: Đorđe Đoković)
19. Svetosavska atletska trka (foto: Đorđe Đoković)
27.01.2018, 15:00

Najbolji Ana Subotić i Miloš Krstić

č: | fb:
Centralnim gradskim ulicama u Valjevu je danas 19. put održana Svetosavska atletska trka uz učešće oko 200 takmičara od predškolaca do veterana u muškoj i ženskoj konkurenciji.
 
 
Pobednici su Ana Subotić, Valjevka iz ivanjičkog Javora, kod seniorki i Miloš Krstić iz Leposavića kod seniora u trkama na 3.000, odnosno 5.000 metara.
Ana Subotić

Ana Subotić (Foto: Đorđe Đoković)

 Miloš Krstić

Miloš Krstić (Foto: Đorđe Đoković)

 
Ana Subotić se na 3.000 metara vratila atletici posle ozbiljnih zdrvstvenih problema zbog kojih je propustila Olimpijadu u Riju. Ona je bila brža od Tijane Dinić (Jedinstvo, Surčin) i Nataše Živanović (Junior, Krupanj). 
 
 
Miloš Pendić (Čelendž, Kragujevac) i Miloš Segedi (Inđija) osvojili su drugo i treće mesto kod seniora iza Krstića, koji je prošle godine trijumf ispustio zbog pada u finišu trke na 5.000 metara.
 
 
Najbrža juniorka bila je Sanja Đoković iz Čačka, ispred šabačkih atletičarki Nikoline Melentić i Teodore Sekulić. Kod juniora, pobednik je Ilija Milenković iz Kruševca. Drugi je bio Mihailo Grković, a treći Teodor Antić (14), takođe iz Šapca. U juniorskoj konkurenciji trčalo se na po 3.000 metara.
 
Ilija Milenković

Ilija Milenković (Foto: Đorđe Đoković)

 

Vojnici i policajci trčali su u uniformama na 1.500 metara. Prva tri mesta pripala su Mirku Stankoviću, Ivanu Aleksiću i Vlajku Popoviću.
 
 
Svetosavsku trku pokrenuo je 1993. godine sada pokojni Aca Milovanović, a nekoliko godina nije je ni bilo da bi se posle obnavljanja ustalila kao gradska manifestacija za koju je iz budžeta izdvojeno 300.000 dinara. Sa tako skromnim sredstvima ne može se očekivati odziv ozbiljnijih takmičara kako je to nekada bilo, više ni amateri ne trče džabe, uz podsećanje da je prvi pobednik bio Goran Raičević, u to vreme među najboljim dugoprugašima u zemlji. 
 
Najmlađi na Svetosavskoj atletskoj trci

Najmlađi na Svetosavskoj atletskoj trci (Foto: Đorđe Đoković)

 

Trka najmlađih sada je "Memorijal Neše Kuzmanovića", u mladosti atletičara, potom dugogodišnjeg organizatora i funkcionera trke, koji je takođe mlad preminuo.
Juniori i seniori

Juniori i seniori (Foto: Đorđe Đoković)

 
U organizaciju Svetosavske trke uključena je i Valjevska eparhija SPC, pokrovitelj je Grad Valjevo, a operativni organizatori su GSS i AK Metalac.

Aktuelno

Nagrađeni (foto: Vlada Ivanović)
Svečana sednica SO Pre 18 sati 34 minuta

Obeležen Dan opštine Ljig

Na svečanosti povodom Dana opštine Ljig dodeljena su priznanja najuspešnijim pojedincima, ustanovama i organizacijama. Najviše priznanje, Plaketa "Đak kaplar" dodeljuje se posthumno Milovanu Danojliću  · 3 komentara

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 22 sati 46 minuta

Vozio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci

Valjevska policija je isključili iz saobraćaja vozača koji je vozio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Zaustavljen u Ulici Milovana Glišića, potom i u Karađorđevoj.  · 3 komentara

Učionica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 3.12.2022

Gde zna dete, šta je službeno lice…

Bez obzira na starost kuknjave zbog "propasti morala" (još od Katonovog "O vremena, o običaji!"), svaka generacija starijih traži pravo, da i ona kuka! Tako je i sada, uz jedinu novost što je...  · 7 komentara