Odbojkašice Železničara osvojile Kup Srbije  (foto: Branko Petrović)
Odbojkašice Železničara osvojile Kup Srbije (foto: Branko Petrović)
04.03.2018, 15:34

Lajkovački Železničar osvojio Kup Srbije za odbojkašice

č: | fb:

Odbojkašice Železničara iz Lajkovca ostvarile su najveći uspeh u istoriji kluba osvajanjem Kupa Srbije! Železničar je u finalu 52. Kupa Srbije pobedio Crvenu zvezdu sa 3:2, po setovima 25:23, 21:25, 25:18, 24:26 i 15:9.

 

Pobednički pehar podigla je kapiten Ivana Lazarević, koja je celu karijeru provela u Želji. U fantastičnoj atmosferi prepune Hale sportova u Lajkovcu, utakmica puna preokreta trajala je 142 minuta, da bi lajkovačke odbojkašice u tajbreku uspele da osvoje toliko željeni trofej.

 

U ključnim trenucima odgovornost su preuzimale Jovana Jovičić i Jelena Stanimirović, koje su ostvarile po 23 poena, a sjajnu partiju pružila je i Jelena Vignjević sa 22 poena, kao i Aleksandra Gajić sa 19. Važan doprinos dale su i Anica Kutlešić sa 12 i Jelena Mladenović sa 10 poena, kao i libero Aleksandra Spasenić.

 

Železničar - Crbena zvezda

Železničar - Crbena zvezda (Foto: Branko Petrović)

Prva postava Železničara provela je skoro celu utakmicu na parketu, u igru su još ulazile Ivana Lazarević (1), Ralica Vasileva (1) i Nada Mitrović, u sastavu su bile i Dunja Grujičić i Milica Tošić. Tim je predvodila šef stručnog štaba Svetlana Ilić, uz pomoćnike Vladimira Živkovića i Marka Ivkovića. U trenucima velikog slavlja treba podsetiti da velike zasluge za uspeh Železničara pripadaju predsedniku kluba Živoradu Lazareviću, poznatom lajkovačkom privredniku.

 

U muškoj konkurenciji Novi Pazar je nadmoćnom igrom odbranio titulu, pobedivši Crvenu zvezdu sa 3:0, po setovima 25:13, 25:20 i 26:24. Ovaj susret posmatrao je i potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić, u društvu predsednika OSS Zorana Gajića.  

 

Za najbolje igrače finala Kupa Srbije proglašeni su Jovana Jovičić, korektor Železničara i Irfan Hamzagić, korektor Novog Pazara. Pehare i medalje uručili su vodeći funkcioneri Odbojkaškog saveza Srbije, Opštine Lajkovac, OK Železničar i Banke Poštanska štedionica, generalnog sponzora OSS. Odbojkaški klub Železničar, uz podršku Opštine Lajkovac, pokazao se kao odličan tehnički organizator finalnih utakmica Kupa Srbije.

Aktuelno

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 2 sati 28 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 1 komentar

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 20 sati 27 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...