VK Valjevo - Vojvodina (foto: Đorđe Đoković)
VK Valjevo - Vojvodina (foto: Đorđe Đoković)
10.03.2018, 19:45

Ključalo u Petnici

č: | fb:
Vojvodina je slavila večeras u Petnici pobedom protiv VK Valjevo sa 13:10 (3:2, 4:3, 3:2, 3:3) u dramatičnoj utakmici u kojoj je, posebno u drugoj četvrtini, zbog odluka arbitara Balaževića i Stefanovića, ključalo u bazenu i oko njega! Povod je bila odluka da sudije Valjevcima isključe dva igrača, Radulovića i Matovića, pa su Novosađani poveli sa 7:4, što je u mnogome rešilo krajnji ishod. Na tu odluku i trener gostiju samo je slegao ramenima...
 
Isključen igrač VK Valjevo

Isključen igrač VK Valjevo (Foto: Đorđe Đoković)

 

Stigli su domaći u poslednjoj četvrtili, posle 3:0, na 10:10 ali su iskusni gosti umeli da sačuvaju prednost koju su imali tokom čitave utakmice i uknjiže planirane bodove. Uostalom, na derbiju sa Zvezdom u Novom Sadu, pri rezultatu 7:7 dve sekunde pre kraja, gledalac je jednog od arbitara gurnuo u bazen! Crveno-beli su potom utakmicu dobili službenim rezultatom i tada već obezbedili prvo mesto, što im po kvalitetu i pripada. U Srbiji se, nažalost, poodavno već, takmičenja izgleda organizuju zbog sudija i delegata i njihove ne male apanaže.
 
 
Nije sporno ni to da su, uz Zvezdu i Vojvodinu, u gornjem domu tabele Šapčani i Nišlije ali nema ni smisla ni potrebe da se VK Valjevo ovako sudi i u gostima (protiv Solarisa, recimo) i u Petnici.
VK Valjevo - Vojvodina

VK Valjevo - Vojvodina (Foto: Đorđe Đoković)

 

Možda je to cena ulaznice u elitno drušrtvo vaterpola na ex YU prostorima u konkurenciji klubova sa daleko dužom tradcijom. 
 
 
"Baš tako, posebno u situaciji kada su Vojvodini trebali bodovi da se vrati u viši rang, a Solarisu da izbegne doigravanje sa Jugom i ostalim hrvatskim velikanima u njihovoj ligi. Kako treba suditi primer je prošla utakmica sa Medveščakom u Zagrebu, gde smo bod sami ispustili", ocenio je večeras za Kolubarske.rs pomoćni trener valjevskih vaterpolista Srđan Marković uz opasku: "Bilo je strašno, još ne znamo kud udaramo!".
 
 
Ni večeras, zbog povrede noge, nije igrao najbolji strelac Rackov, a neće ga biti ni na narednoj utakmici u Nišu. Golove za Valjevo postigli su Panajotovoić i Stanić po 3, te Matović, Gligorijević, Matović i Mirković po 1. Najefikasniji kod Novosađaa bili su Ćatović sa 5 i Ćuk sa 4 postignuta gola.
VK Valjevo - Vojvodina

VK Valjevo - Vojvodina (Foto: Đorđe Đoković)

Do kraja takmičenja, uz gostovnje u Nišu, u Petnicu dolaze Zvezda i Šabac, pa će Valjevci verovatn biti sedmi među devet ekipa A-2 lige.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 8 sati 33 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 1 dan 1 sati

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 8 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...