Metalac (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Metalac (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
29.03.2018, 07:42

Sa Čačanima danas u Hali sportova

č: | fb:
Utakmica 25, pretposlednjeg kola KLS između Metalca i Borca umesto u subotu igra se danas od 18.00 sati u Hali sportova. Čačani su 3/4. aprila domaćini fajnalfora u ABA 2 ligi, koji su igrali paralelno sa KLS, za popunu ABA lige zajedno sa Vršcem, Primorskom (Kotor) i Krkom (Novo Mesto), pa su zamolili za pomeranje termina valjevske utakmice, što je Metalac prihvatio.
 
 
Stari srpski derbi, kako ga obično zovu, prilika je za dobru košarku. Čačani su doduše oslabljeni zbog povrede reprezntativng pleja Đokovića, kome je protiv Dynamica načeto levo koleno, dok Metalac zbog tegoba sa leđima nije mogao da računa na krilnog centra Mikulića.
 
 
Prilika je da se podsetimo na utakmicu Valjevaca i Čačana iz 1973/74. i Metalčeve preve sezone u Prvoj saveznoj ligi SFRJ. Borac je pobedio u Valjevu iako se gosti nisu baš preterano trudili. Pre utakmice je Metalčev navijač Milan Vuković Sajdžija, golubar, poklonio par retkih visokoletača Radmilu Mišoviću, Borčevoj legendi, takođe pasioniranom golubaru.
Metalac - Borac 1973/74.

Metalac - Borac 1973/74. (Foto: Zoran Stanković)

 

 
Za Borac su igrali i Drobnjak, Katanić, Koprivica, Purić... Prva postava Metalca bili su braća Branko i Zoran Kovačević, Ilić i Jerinić uz napomenu da je, po pravilu, protiv Čačana odlično igrao i Rajko Borisavljević. Ali ovoga puta nije htelo, pa nije, te se Metalac kasnije vadio protiv Partizsana u Beogradu e da bi se domogao majstorice sa zagrebačkom Industromontažom u Sarajevu, koju je dobio, izborio opstanak, i u elitnom društvu igrao još pet sezona.
Metalac - Borac 1973/74.

Metalac - Borac 1973/74. (Foto: Zoran Stanković)

 
U prilici smo da objavimo fotografije sa te utakmice našeg saradnika Zorana Stankovića iz Lazarevca, koji je tih godina pratio Metalac i objavljivao tekstove i fotografije u beogradskom Tempu, jedinom sportskom nedeljniku u bivšoj Jugoslaviji. Stanković je sačuvao filmove sa nekolikih utakmica Metalca, koji su i danas svedočanstvo o najvećem uzletu valjevske košarke do sada u istoriji kluba starog 70  godina.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 7 sati 59 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 10 sati 49 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.