Polaganje Đukanovića (foto: Đorđe Đoković)
Polaganje Đukanovića (foto: Đorđe Đoković)
29.03.2018, 19:16

Valjevci se revanširali Čačanima

č: | fb:
U 25. pretposlednjem kolu KLS valjevski košarkaši su večeras u Hali sportova pobedili Borac sa 97:93 (26:20, 25:35, 23:15, 23:23) i na taj način im se revanširali za poraz u prvom delu prvenstva u dvorani kraj Morave. Gosti su tražili pomeranje utakmice za večeras s obzirom na to da su 3/4. aprila domaćini plej-ofa za popunu ABA lige, što je Metalac prihvatio.
 
 
Viđena je zanimljiva, u finišu i dramatična utakmica, a Valjevci su jedino u drugoj deonici imali "rupu" u igri, kada su dozvolili šuterski trening Čačana sa Pešakovićem i Todorovićem, igračem Metalca u ABA ligi, na čelu. Taj ritam Borca potpuno ih je slomio te su primili 35 poena iako su gosti igrali bez povređenog reprezentativca Đokovića.
 
 
Srećom, u drugom poluvremenu sve je došlo na svoje mesto, a u poslednjoj deonici igralo se "prsa u prsa", pa je u penal završnici odlučivala lopta-dve. Kada je bilo potrebno Vasić, Đukanović i Kaplanović su bili na visini zadatka, a prvom poluvremenu oporavljeni Mikulić, dok je imao snage, dao je pun doprinos pobedi.
Zakucavanje Kaplanovića

Zakucavanje Kaplanovića (Foto: Đorđe Đoković)

 
Krstović u napadu

Krstović u napadu (Foto: Đorđe Đoković)

Inače, prštalo je na sve strane, pa su tehničke greške dobile obe klupe, a treneri Poček i Boić posezali su za tajm-autima kada je bilo najpotrebnije kako bi smirili strasti. Bojić je sekao ritam Metalca i sprečavao da domaćin povede dvocifrenom razlikom, koliko su Čačani povremeno imali u drugoj deonici prvog poluvremena, Poček je svoje minute odmora čuvao za finiš te da bi Metalac sačuvao prednost i uknjižio bodove.
 
 
Metalac: Krstović 8, Vasić 20, Mikulić 17, Đukanović 18, Kaplanović 27, Marojević, Stamenić 9 (važne trojke kada je jurena prednost Čačana), Čolović, Turbić, Đekić, D. Vasić, Pavlović(igrao 16,21 minuta).
 
 
Borac: Pešaković 22, Stojadinović 7, Čarapić 6, Marinović 14, Balaban 4, Ćalović, Popoić 8, Ćirić, Prlja 4, Todorović 17, Gavrilović, Dimić 11.
Metalac - Borac

Metalac - Borac (Foto: Đorđe Đoković)

 
Poeni Mikulića

Poeni Mikulića (Foto: Đorđe Đoković)

 

U poslednjem, 26. kolu KLS, 7. aprila, Metalac je gost OKK Beograda. Potom sledi pauza pa završnica državnog prvenstva kroz SLS od 12 ekipa podeljenih u dve grupe. 
 
 
Videćemo da li će Valjevci biti u grupi sa Zvezdom i Megom ili Partizanom i FMP. Kroz SLS se bori za mesto u ABA 2 ligi, što bi Metalcu mogao da bude cilj. Angažovan je Zekavičić (210 cm), traži se još jedno pojačanje. I večeras se videlo šta znači "duža klupa" jer su Čačani, uz majsotore, imali više onih što "mešaju malter".
 
Metalac - Borac

Metalac - Borac (Foto: Đorđe Đoković)

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 16 sati 50 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 23 sati 47 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica 18.04.2024

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara