KK Metalac (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
KK Metalac (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
16.04.2018, 06:57

Stižu Matić i Nerandžić

č: | fb:
U nastojanjima da obezbede što bolju ekipu pred start B grupe Superlige Srbije (SLS) iz Metalca najavljuju još dva pojačanja. Reč je o mladim igračima na poziciji krila, Urošu Matiću iz OKK Beograda i Nenadu Nerandžiću iz beogradskog Beovuka. 
 
 
Matić (19, 204 cm) je manje igrao, devet utakmica u finišu KLS, dobar je šuter, a u 26. kolu Metalcu je dao 14 poena. Imao je prosek 3,9 koševa, 1,2 skokova i 0,5 asistencija. Nerandžić (21, 203 cm) je snažniji, dobar skakač pod oba koša. U 25 utakmica KLS imao je prosek od 9,1 koša po meču, 7,6 skokova i 1,5 asistencija. 
 
 
Sa Beovukom i njegovim vlasnikom Mišom Lakićem, saznajemo, ostalo je da se dogovori visina obeštećena za Nerandžića, dok sa OKK Beogradom, čiji je predsednik Vlade Đurović, bivši trener Metalca, za Matića ne bi trebalo da bude problema.
 
 
Kako smo ranije pisali, uz centra Filipa Zekavičića (210 cm), koji je došao iz beogradskog Dynamica a počeo da igra u Beovuku, ozbiljno pojačanje je trebalo da bude i Milan Nikolić (26, 200 cm) iz Dunava (Stari Banovci), krilnog igrača koji dobro "krpi" i pozicije 2 i 4. 
 
 
Ovog Čačanina, međutim, u Dunavu ne puštaju da dođe u Valjevo jer ima važeći ugovor, a sa centrom Zorčićem bio je nosilac igre kod trenera Mitra Ašćerića.
 
 
Metalac se pristojno pojačao, bio je i na kratkm pripremama na Zlatiboru, pa je jasno da su ambicije plasman u ABA 2 ligu. B grupa SLS startuje 19. aprila, kada Metalac gostuje FMP u Železniku. 
 
 
Potom se igra svaki treći dan - sa Dynamicom u Vljevu, Vršcem i Vojvodinom u gostima, te 1. maja sa Partizanom u Valjevu. Zatim slede revanš mečevi, a onda i utakmice za titulu državnog prvaka, koju brani "ranjena" Crvena zvezda posle poraza od Podgoričana u finlu ABA lige, te plasman ekipa od 1 - 8. mesta.
 
 
Najveći aspiranti za ABA 2 ligu svakako su čačanski Borac iz A grupe i Dynamic, a uz Metalac "napad" na viši rang spremaju i Tmiš iz Pančeva, Vovodina NS, oslabljni Vršac... Po želji trenera Mike Počeka valjevski košarkaši svakodnevno treniraju u Hali sportova bez ambicija da igraju kontrolne mečeve.
 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 3 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara