Poeni Kaplanovića (foto: Đorđe Đoković)
Poeni Kaplanovića (foto: Đorđe Đoković)
22.04.2018, 19:17

Dynamicu "treća sreća"

č: | fb:
U 2. kolu B grupe SLS, večras u Valjevu, Metalac je poražen od beogradskog Dynamica rezultatom 74:93 (15:20, 22:20, 17:28, 20:25) i na taj način revanširao se Metalcu za dva poraza u ovoj sezoni od kojih je drugi, ovde u Valjevo, bio u dramatičnoj završnici.
 
Pokazala su se oprvadanim strahovanja trenera Mike Počeka da nijednu ekipu nije lako dobiti tri puta za redom, pa je "Muta" Nikolić konačno trijumfovao protiv Počeka.
Polaganje Đukanovića

Polaganje Đukanovića (Foto: Đorđe Đoković)

 
Vasić u prodoru

Vasić u prodoru (Foto: Đorđe Đoković)

 
Pobeda gostiju mogla je biti i ubeljivija jer su u finišu utakmice vodili i sa 20 poena prednosti, a domaćima je nedostajao povređeni Krstović, veteran koji je dosta značio, a obnovio je povredu lista noge. Pavlović ga je odlično zamenio i pokazao da ume da bude i dobar napadač, a ne samo zahvalan odbrambeni igrač. 
 
 
To je, uz ostalo, bilo i za očekivati s obzirom na to da je od novajlija najduže sa ekipom. Kao i centar Zekavičić, koji je imao poseban motiv jer je "najuren" iz Dynamica posle poraza u Valjevu. Dobijen je Zekavičić ali je košgeterski pao Kaplanović, a činilo se da će biti dobar tandem.
Zekavičić ispod koša gostiju

Zekavičić ispod koša gostiju (Foto: Đorđe Đoković)

 

Polaganje Nerandžića

Polaganje Nerandžića (Foto: Đorđe Đoković)

 
Posle egal prvog poluvremena, utakmica je rezultatski rešena u trećoj deonici, da su gosti, zahvaljujući "dužoj klupi" i uigranijem sastavu obezbedili razilku, koju su ovoga puta znalački sačuvali do kraja. Trener Nikolić je odlično podelio minutažu, dobro menjao i na kraju imao razloga za radovanje.
 
 
Koševe za Metalac postigli su Vasić 8, Đukanović 11, Zekavičić 17, Nerandžić 3, Pavlović 23, Mikulić 6, Kaplanović 4, Matić 2. Najefikasniji kod gostiju Krstić 23, Kapetanović 19, Stevanović 17, Milisavljević 14 i Glišić 7.
 
 
Metalcu sleduju dva gostovanja, u Vršcu i Novom Sadu, a 1. maja stiže Partizan. Potom sledi drugi krug ovoga dela SLS posle čega će biti jasno da li Valjevci imaju šansi za jedno od dva mesta u ABA 2 ligi.

Aktuelno

Zlato za juniorsku reprezentaciju Srbije  (foto: www.waterpoloserbia.org)
Čestitka gradonačelnika Valjeva Pre 19 sati 28 minuta

Valjevski vaterpolisti među juniorskim prvacima Evrope

Juniorska reprezentacija Srbije u vaterpolu postala je prvak Evrope. Za reprezentaciju Srbije igrala su četvorica Valjevca, Aleksandar Kovačević, Srđan Baucalo, Bogdan Gavrilović i Petar Stanić....  · 3 komentara