Tomislava Jotovski, Dragomir Ilić, Maksim Žanvije i Milan Nešovanović (foto: Đorđe Đoković)
Tomislava Jotovski, Dragomir Ilić, Maksim Žanvije i Milan Nešovanović (foto: Đorđe Đoković)
28.07.2014, 11:57

Pun pogodak, učesnici i supervizori prezadovoljni

č: | fb:

Mladi francuski teniser Maksim Žanvije (Maxime Janvier), sedamnaestogodišnjak, redak je talenat, što će vrlo brzo pokazati i u najjačoj konkurenciji ATP tura, kaže za Kolubarske.rs Milan Nešovanović, direktor juče završenog fjučersa na terenima privatnog TK „Slajs“ (Slice) u Novom naselju.

„Žanvije je došao u Valjevo, igrao i pobedio, a već danas nastupa za Francusku u Dejvis kup takmičenju juniora. U jučerašnjem finalu savladao je makedonskog tenisera Tomislava Jotovskog. Borio se i protiv publike, koja je ’fudbalski’ navijala za njegovog rivala! Pobedio je u dva seta, oba puta u taj brejku sa po 7:6, što govori o njegovoj mentalnoj snazi“, oduševljen je Nešovanović, inače „devojka za sve“ u TK „Slajs“. „Ne treba zaboraviti da je Žanvije na putu do prvog mesta pobedio i srpskog tenisera Mikija Jankovića u kojeg je do sada mnogo uloženo“.

Pozdrav finalista nakon meča

Pozdrav finalista nakon meča (Foto: Đorđe Đoković)

Direktor prvog valjevskog fjučersa, sa nagradnim fondom od 10.000 dolara, priča da su i momci iz SAD, Japana, Čilea, Australije, Velike Britanije, Italije i Mađarske, ali i Hrvatske i Crne Gore, takođe bili oduševljeni Valjevom. „Snalazili su se, tražili hostele sa jeftinim prenoćištem bez doručka,  za obedovanje najčešće kupovali pahuljice, jogurt i voće, sami prali opremu kako bi što duže ostali za novac koji su imali pri ruci. Grad Valjevo je mnogo dobio, nadam se da će neko od „otaca“ u 2015. imati sluha da pomogne kako bi ovaj turnir postao tradicija“, dodaje.

Sa kvalifikantima za ulazak u glavni žreb bilo je 48 takmičara, među njima i dva mlada Valjevca iz TK “Slajs”, kluba koji je svojom infrastrukturom pokazao kako je kadar da organizuje ovakva nadmetanja. Valjevski fjučers našao se u kalendaru Evropske federacije za 2014. među još 13 muških i osam ženskih turnira u toj kategoriji.

Nešovanović kaže da su i Metalčevi (gradski) tereni na Pećini bogom dani. Potrebno je da neko uloži malo novca da se upotpuni infrastruktura, da se omogući silazak na Kolubaru, da sve to postane i turistička atrakcija. Za to je potrebno manje novca od onoga, koji je Dragomir Ilić, vlasnik TK “Slajs”, uložio u terene i objekte tog kluba.

Finale Slice open

Finale Slice open (Foto: Đorđe Đoković)

Milan Nešovanović takođe kaže da, u finansijskom smislu, još nije podvučena crta za juče završeni fjučers. To što je nagradni fond iznosio 10.000 dolara ne znači da nije potrošeno još toliko novca na organizaciju i obezbeđivanje sudijskog kora i prisustva drugih zvaničnika Evropske teniske federacije. Nešovanović je Ivanjičanin poreklom, valjevski je zet, u našem gradu lepo se “primio”.

Valjevo, grad sa teniskom tradicijom

U Valjevu se tenis igra iz vremena po okončanju Velikog rata, u kojem je prvi klub sa predsednikom dr Milivojem Milenkovićem, očnim lekarom, osnovan 1927, a prvo igralište na Zdravljaku, po projektu tadašnjeg gradskog inženjera Mila Babića, izgrađeno 1928. godine. Grad zaslužuje bolju organizaciju rada u tenisu zarad masovnijeg odziva dece i mladih u vremenima kada su Novak Đoković, Tipsarević i Troicki, Ana Ivanović i Jelena Janković, ali i Krajinović, Lajović, Jovanovska, Krunić, Jakšić, Dolonc, Jorović... najbolji ambasadori Srbije i srpskog sporta u svetu.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 11 sati 20 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 14 sati 10 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.