Automobilizam (foto: Avako)
Automobilizam (foto: Avako)
23.06.2018, 12:27

"Avako" najbolji na Đerdapu

č: | fb:
Obnovljeni "Avako Rally Team" iz Valjeva ućestvovao je 9. i 10. juna na prvom reliju na Đerdapu, kojim je otvorena sezona u Rally šampionatu Srbije. Valjevci su nastupili sa šest posada. Pobedili su u klasi IV, generalnom plasmanu, kao i u klasi I, gde su uzeli prvo i drugo mesto.
 
 
Ovo je za Kolubarske.rs potvrdio Zoran Pivić, sportski direktor "Avaka", koji je dodao da se u obnovljen klubu takmiće isključivo Valjevci, te da je okončana saradnja sa dugogodišnjim sportskim prijateljima iz Bajine Bašte, čije su posade takođe učestvovale na Đerdapu.
 
 
U klasi 4 i generalnom plasmanu pobedili su Željko Milutinović i suvozač Uroš Lukić u automobilu "Reno Clio Rs". U klasi 1 pobedili su debitant Matija Stojanac i suvozač Tihomir Nikolić, na "yugu", drugi su bili Dragan Bugarski i suvozač Ivan Kosojević ("yugo"), dok su Aleksandar Marković i suvozač Ivan Radovanović izleteli na prvom od šest brzinskih ispita.
 
 
U klasi 2, Milan Ninović i suvozać Miloš Đukić bili su četvrti, a Nikola Pivaljević i suvozač Srđan Maksimović su bili treći ali su diskvalifikovani zbog manje kilaže automobila.
 
 
Takodje, "Avako" je prvi u plasmanu klubova.
 
 
Posebno atraktivno vozi Željko Milutinović, koji je i u prošloj sezoni imao dosta uspeha na relijima od Mionice do Jahorine i Opatije, pa, prema rečima Pivića, za Željkom "počinje potera". Uspehu debitanta Stojanca doprineo je i iskusni suvozač Nikolić, a Matija će ubuduće voziti novog "yuga".
 
 
Za 7. i 8. jul u Mionici je zakazan novi reli, a u šampionatu Srbije biće i trke u Vrnjačkoj Banji, Beogradu (na stazi do Avale), Jahorini...
 
 
Aktivnosti "Avaka" peivukle su interesovanje ne samo starih asova i ljubitelja relija već i mladih momaka, koji su sa klubom putovali na Đerdap i dva dana spavali u automobilima kako bi navijali. Neki od njih će polagati sudisjki ispit i već na Mioničkom reliju imati "vatreno krštenje".
 
 
Iz nekadašnjih "Avakovih" dana pamtimo druženje šampiona Obrena Tešića (Bajina Bašta) i Gage Čulića (Valjevo), koji, nažalost, nisu više među nama - Gagu je odnela bolest, dok je Obren smrtno stradao na reliju, na Tari, koju je poznavao kao svoj džep.
 
 

Aktuelno

Tamara Jokić (foto: Đorđe Đoković)
Nakon Tešnjarskih Herceg Novi… 16.08.2022

Sjajna Tamara Jokić preko celog sveta do Valjeva

"U Valjevu uvek imam tremu i određenu odgovornost. Kada uporedim sa svim skorašnjim nastupima kao što su Njujork, Lisabon, Beograd, Smederevo i tako dalje, u Valjevu uvek postoji dodatan osećaj...  · 7 komentara