Utakmica Budućnost Krušik (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Utakmica Budućnost Krušik (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
25.07.2018, 08:41

Pejović novi trener

č: | fb:
Novi trener valjevskog srpskoligaša u fudbslu je Predrag Pejović, koji je pre nekoliko godina već radio u Budućnosti. Klub je tada bio u zonskom rangu, a Pejović je ostao zapamćen po rečenici kako nikada nije radio sa ekipom čiji igrači formacijski raspored drže sa na početku oba poluvremena. Čim lopta krene ne zna se šta ko igra!
 
 
Pejović je bio iznenađenje i za one ljubitelje fudbala, koji gledaju sve utakmice Budućnost-Krušika. Ostaje nepoznanica ko ga se setio, te da li je presudna bila visina plate koju će imati. Dejanu Nikoliću je istekao ugovor i on se rastao sa klubom.
 
 
U razgovoru za Kolubarske.rs dojučerašnji trener valjevskog srpskoligaša bio je nezadovoljan urađenim, odnosno osvojenim sedmim mestom u sezoni u kojoj se, bar verbalno, "pucalo" na prvo mesto i viši rang. Ukzao je kako najveći problem nepostojanje sportskog sektora, te da o ekipi brinu samo trener i ekonom! Postojala je ideja da se kao direktor angažuje mlađi od braće Bunjevčevića ali od toga zbog raznoraznih okolnosti nije bilo ništa.
 
 
"U Budućnosti se poštuju dogovorene finansijske obaveze, ništa se ne duguje, ali klub mora da živi i između dve plate!", veli Nikolić. Pritom podseća da je ključna utakmica za opstanak (!) u Srpskoj ligi Zapad bila ona sa Poletom u Ljubiću, koju su Valjevci dobili, te da je imao utisak kako je Budućnost gotovo bila obeležena za ispadanje! A u srpskom fudbalu, nažalost, mnogo toga dešava se i van terena, pa Sloga iz Požege prvo mesto izgubi u poslednjem kolu posle remija u Priboju, a u viši rang odu Zlatiborci, koji su tek u samom finišu dobili utakmicu sa Karađorđem u Topoli. Za sada je nejasno da li će Zapad imati 16 ili 18 klubova uz ponovno spasavanje lajkovačkog Želje i Karađorđa.
 
 
Budućnost-Krušik je imala i sednicu klupske skupštine na kojoj je za prvog čoveka izabran Borisav Radojičić, dok je Milan Milinović njegov zamenik. Klupsko rukovodstvo još nije popunjeno, a utisak je da se ništa bitnije neće menjati, odnosno da će se ad hoc rešenja i dalje donositi. Lako je moguće da će se ekipa boriti za opstanak jer su Rašević i Isidorović "digli sidro", u klubu su najsigurniji oni igrači koji su, uz fudbal, uhlebljenje našli u fabrici Krušik, mlađe selekcije ne spremaju igrače za prvi tim...
 
 
Reklo bi se da je još uvek puno neiskrenosti između ljudi iz Budućnost i Krušikovaca, u i oko kluba. Dokaz za to je i predostojeći memorijal, kojim će biti obeleženo sećanje na tragično nastradalog Zorana Baljka, koji je poginuo u Mariboru kao član tamošnjeg prvoligaša. Igraće katedi Maribora, Dinama (Vranje), Radničkog s Petog puka i Krušika (!), a biće upriličena i utakmica seniora na kojoj će nastpiti reprezentacija Valjeva (šta god to značilo). Memorijal organizuju Baljkovi saigrači i prijatelji, klub to izgleda i ne zanima, a talentovani fudbaler je, pre odlaska u Vranje i Maribor, ovde nastupao kao "bonus" (do 20 godina starosti), a onda kao da su u valjevskom srpskoligašu jedva čekali da mu vide leđa!
 
 
Prvenstvo na srpskoligaškom Zapadu počinje u avgustu, a još uvek je rano za procene igračkog sastava sa kojim će Valjevci nastupiti. Nezvančno, ova sezona najavljena je kao godina svekolike stabilizacije, dok bi se u 2019/20. pokušao proboj u viši rang.
 
 

Aktuelno

Ski staza Crni vrh Divčibare (foto: Divčibare Ski Resort )
Od petka 3. februara 3.02.2023

Kreće skijanje na stazi Crni vrh na Divčibarama

Prvo ovogodišnje skijanje na ski stazi "Crni vrh" na Divčibarama počinje danas. Na stazi ima 30 centimetara utabanog snega, i narednih dana biće dodatnog osnežavanja, a prema prognozi meteorologa...