Boris Ičagić (10) (foto: Iz privatnog albuma)
Boris Ičagić (10) (foto: Iz privatnog albuma)
02.08.2018, 11:13

Ičagić reprezentativac Srbije

č: | fb:
Valjevo je dobilo prvog reprezentativca Srbije u vaterpolu. Reč je o Borisu Ičagiću (2003), članu VK Valjevo, koji se našao na spisku selektora Andrića za međunarodni turnir u Herceg Novom, u Crnoj Gori. Sa Ičagićem kao jedan od trenera radi i proslavljeni reprezentativac Živko Gocić od koga je kapitensku počast preuzeo Filip Filipović.
 
 
Talenat i radinost Ičagića hvali njegov klupski trener Srđan Marković, koji je sa njim radio od početaka punih sedam godina. Mladi Valjevac se kao dešnjak u reprezenatciji ustalio na levoj "zgodnoj" strani, gde igra krilo i beka, mada se dobro snalazi i na suprotnoj "nezgodnoj" strani.
 
 
Turnir u Herceg Novom igra se od 2. do 5. agusta, a Srbija je u grupi sa SAD, Mađarskom i Nemačkom. U drugoj grupi su Australija, Hrvatska, Italija i Crna Gora.
 
 
U valjevskim klubovima ima još talentovanih dečaka. Mnogi od njih su letos na kampovima, a nekoliko ih je dobio poziv za reprezentativne selekcije u svom uzrastu.
 
 
Seniorska ekipa VK Valjevo je u fazi formiranja za novu sezonu Regionalnoj A-2 ligi. Taj posao je, posle trenera Jove Serafimovića, koji u Partizanu vodi selekciju 2004. godišta, prema saznanjima Kolubarskih.rs, preuzeo je Igor Milanović, najboji vaterpolista sveta svih vremena, koji se vratio iz Turske.
 
 
Milanović je uz VK Valjevo od početaka, a preporučio je i Serafimovića. Dogovorio je saradnju sa nekoliko novih igrača među kojima su Njegovan iz Crvene zvezde i Tenžera iz Šapca. O svemu će biti reči na predstojećoj pres knferenciji, po Milanovićevom povratku sa letnjeg kampa Nikole Rađena u Vrnjačkoj Banji. 
 
 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 1 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 6 sati 57 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 6 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar