Slobodan Jokanović (foto: Đorđe Đoković)
Slobodan Jokanović (foto: Đorđe Đoković)
30.07.2014, 17:06

Nema para, biće teško

č: | fb:

ORK Metalac je uspešno okončao prethodnu sezonu plasmanom u Super B ligu Srbije, što je i bio cilj pre početka takmičenja. Ekipu je vodio trener Slobodan Jokanović posle procene klupskog rukovodstva da će “moći da se izbori” sa igračima nenaviknutim na žestok trening, uspeti da održi neophodnu disciplinu u ekipi i uklopi iskusne sa mlađim, neiskusnim prvotimcima iz Škole rukometa.

“Komplimenti prijaju, doista nije bilo lako. Valjda prvi put u trenerskoj karijeri desilo mi se da su mladi igrači, u prvom delu sezone, imali stopostotan učinak shodno svojim mogućnostima! Docnije smo ‘cedili suvu drenovinu’ sa samo dva igrača van Valjeva”, kaže Jokanović za Kolubarske.rs.

Ta dvojica su golman Đorđević iz Aranđelovca i bek Laković iz Priboja. Jokanović, međutim, nije preveliki optimista uoči početka priprema za novu sezonu i nastupa ekipe u višem rangu takmičenja.

“Zahtevi su veliki, treba igrati protiv prvoligaša iz bivše SFRJ – pančevačkog Dinama ili Crvenke, ali i protiv Vrbasa, koji je već igrao i u Evropi! Najveći problem je to što u Valjevu, kao i u većini gradova u Srbiji, sve manje ima novca za vrhunski sport,  pa i za rukomet”, konstatuje Jokanović.

Njemu je istekao ugovor sa matičnim klubom u kojem je bio igrač, a u nekoliko navrata i trener, tako da tek predstoje razgovori sa čelnicima ORK Metalac o mogućem nastavku saradnje. Kao igrač bio je i u Metaloplastici, dok je kao trener radio u Kragujevcu, Požarevcu, Beogradu, Pančevu, a vodio je i pojedine mlađe selekcije Srbije.

“Ne plašim se posla, volim izazove, ali bi moralo da se brže radi. Imam i drugih ponuda, doduše ne kao prethodnih godina, kada sam u ovo doba mogao da biram između tri do pet opcija”, iskren je Jokanović.

Ivan Radojičić "u sendviču" Pančevaca

Ivan Radojičić "u sendviču" Pančevaca (Foto: Đorđe Đoković)

Prema saznanjima Kolubarskih.rs, rukovodstvo ORK Metalca nastoji da zadrži postojeći igrački kadar, dakako i trenera Jokanovića.

Želja je da se u klub vrate momci, koji su u Valjevu rukomet učili i igrački prohodali. Od iskusnog Ace Divovića (1983), koji je iz generacije sadašnjeg kapitena Ivana Radojičića, do dvojice momaka u punoj snazi, koji u šabačkoj Metaloplastici ne dobijaju priliku da se pojave u prvih 12. Ipak, od novca mnogo toga zavisi...

ORK Metalac će još igrati sa kruševačkim Napretkom, Slogom iz Požege, Crvenom zvezdom iz Mokrina, Mokrom Gorom iz Zubinog Potoka, Moravom iz Velike Plane, Jagodinom, Zlatarom iz Nove Varoši i PKB iz Padinske Skele.

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 15 sati 8 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...