Ekipno prvenstvo Srbije u šahu (foto: Đorđe Đoković)
Ekipno prvenstvo Srbije u šahu (foto: Đorđe Đoković)
05.09.2018, 07:04

Valjevski derbi VŠK-u 2005

č: | fb:
Valjevski derbi na Ekipnom prvenstvu Srbije za šahiste, koje se igra u Grand hotelu, dobio je VŠK 2005 sa 3,5:2,5 u borbenom meču sa VŠK Sveti Nikolaj.
 
 
Otali rezultati 5. kola: Jugović-Krajina 4,5:1,5, "Svetozar Gligorić"- Novosadski ŠK 3:3, Sloven-Itaka 1,5:4,5, Spartak-Jelica3:3, Metalac-Sloga 2:4. 
 
 
Na tabeli vodi Spartak sa 13 meč bodova, ispred Itake i VŠK 2005 sa po 12. Sloven ima 10, Novosadski ŠK 8, Jugović 7, Jelica 6, VŠK Sveti Nikolaj i Gliga po 5, Sloga i Metalac po 3 meč boda, dok je Krajina bez bodova. Titulu brani Sloven iz Rume.
Ekipno prvenstvo Srbije u šahu

Ekipno prvenstvo Srbije u šahu (Foto: Đorđe Đoković)

 

U valjevskom derbiju dva VŠK-a, ukrajinski vm Jurij Kuzubov je na prvoj tabli pobedio vm Miloša Pavlovića. Uzvratili su vm Miodrag R. Savić protiv im Petra Benkovića i vm Siniša Dražić protiv im Milana Božića. Remijem su završene partije grčkog vm Atanasiosa Mastrovasilisa i vm Danila Milanović, vm Miroslava Markovića i im Gorana Arsovića, te im Branimira Maksimovića i mk Nenada Popovlća. 
 
 
I na ovom meču ispunjene su prognoze da će se "Sveci", sa kraljevakom Slogom i Metalcem GM, boriti za opstanak u Prvoj ligi (Krajina nema šansi za opstanak), iz koje ispadaju tri ekipe, a VŠK 2005 za plasman u samom vrhu tabele. Sloven se porazom od Itake verovatno oprostio od titule.
Ekipno prvenstvo Srbije u šahu

Ekipno prvenstvo Srbije u šahu (Foto: Đorđe Đoković)

 

U 6. kolu, od 16.00 sati, VŠK 2005 igra protiv beogradske Itake (derbi kola), čiji je član i vm Mihailo Stojanović Unuće, dok se VŠK Sveti Nikolaj sastaje sa vodećim Spartakom iz Subotice.

Aktuelno

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 5 sati 53 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Blagovremeno otkrivanje problema Pre 5 sati 53 minuta

Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade Doma zdravlja

U okviru Službe za zdravstvenu zaštitu dece Doma zdravlja Valjevo već 15 godina funkcionišu Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade. Cilj rada savetovališta jeste blagovremeno otkrivanje...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 5 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 1 dan 5 sati

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...