Registracija Prijava preko FB
Ekipno prvenstvo Srbije u šahu (foto: Đorđe Đoković)
Ekipno prvenstvo Srbije u šahu (foto: Đorđe Đoković)
07.09.2018, 07:20

Važna pobeda VŠK-a Sveti Nikolaj

č: | fb:
U 7. kolu Ekipnog prvenstva Srbije, koje se igra u Grand hotelu, VŠK Sveti Nikolaj zabeležio je važnu pobedu od 4:2 protiv Metalca iz Gornjeg Milanovca. VŠK 2005 igrao je 3:3 sa Novosadskim ŠK.
 
 
Ostali rezultati: "Svetozar Gligorić"-Krajina 4,5:1,5, Sloven-Jugović 1,5:4,5, Spartak-Itaka 2:4 (derbi prvenstva), Sloga-Jelica 2:4.
 
 
Vođstvo na tabeli preuzela je beogradska Itaka sa 18 meč bodva, ispred Spartaka sa 16, VŠK-a 2005 i Slovena sa po 13 meč bodova. Jelica ima 12, Gliga 11, a Jugović 10 meč bodova. Novosadski ŠK i VŠK Sveti Nikolaj imaju po 8, Sloga 6, Metalac 3, dok je Krajina bez bodova.Titulu prvaka branio je Sloven iz Rume.
 
 
"Sveci" su zaigrali dobro protiv "metalaca" pa su cele poene osvojili Milanović, Arsović i Božić, remizirali su Kuzubov i Benković, dok je Popović poražen od ljiškog im Sredojevića. Na taj način Valjevci su u derbiju začelja obezbedili važne bodove u borbi za opstanak u Prvoj ligi Srbije, iz koje ispadaju tri ekipe, što im je prevashodni cilj.
 
 
Ceo poen VŠK-u 2005  doneo je Maksimović, remizirali su Mastrovasilis, Savić, Marković i Dražić, a predaju je morao da potpiše Pavlović. 
 
 
U derbiju prvenstva, koji je verovatno odlučio novog državnog prvaka, beogradska Itaka, čiju je Školu šaha svojevremeno utemeljio pok. vm Draško Velimirović, po ocu od Velimirovića iz Lelića (otac Filip mu je bio odličan fudbaler, a majka Jovanka radila je u Mioničkom sudu pa je Draško rođen u Valjevu), dosta lako je savladala Subotičane zahvaljujući pobedama vm Inđića protiv mađarskog vm Ferenca Berkeša (ima najviši rejting od svih 106 učesnika), ruskog vm Svetuškina protiv vm Sedlaka i vm Vučkovia protiv vm D. Popovića. Uzgred, vm Mihailo Stojanović Unuče (ponikao u VŠK-u, čiji je i predsednik bio) remizirao je sa im Lukovićem.
 
 
U 8. kolu, od 16.00 sati, VŠK Sveti nikolaj igra novi derbi začelja sa Slogom iz Kraljeva, dok se VŠK 2005 sastaje sa Jugovićem iz Kaća, kod Novog Sada.
 
 

Aktuelno

Kovid ambulanta Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 6 sati 48 minuta

U Valjevu 150 novozaraženih

U Valjevu je još 150 osoba zaraženo koronavirusom, u Kolubarskom okrugu još 272. Hospitalizovano je 154 kovid pacijenata. Testirano je u Kolubarskom okrugu 362, u Kovid ambulanti Doma zdravlja 211.

Razgovori pod lipom (foto: Đorđe Đoković)
Afere bez epologa Pre 1 dan 11 sati

Srbiji treba rumunski scenario!

Brojne afere, koje već godinama potresaju Srbiju, doživeće svoj epilog onda kada Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka odu sa vlasti, i kada se usposatvi vladavina prava. Srbiji treba rumunski...  · 13 komentara