Ekipno prvenstvo Srbije u šahu (foto: Đorđe Đoković)
Ekipno prvenstvo Srbije u šahu (foto: Đorđe Đoković)
07.09.2018, 07:20

Važna pobeda VŠK-a Sveti Nikolaj

č: | fb:
U 7. kolu Ekipnog prvenstva Srbije, koje se igra u Grand hotelu, VŠK Sveti Nikolaj zabeležio je važnu pobedu od 4:2 protiv Metalca iz Gornjeg Milanovca. VŠK 2005 igrao je 3:3 sa Novosadskim ŠK.
 
 
Ostali rezultati: "Svetozar Gligorić"-Krajina 4,5:1,5, Sloven-Jugović 1,5:4,5, Spartak-Itaka 2:4 (derbi prvenstva), Sloga-Jelica 2:4.
 
 
Vođstvo na tabeli preuzela je beogradska Itaka sa 18 meč bodva, ispred Spartaka sa 16, VŠK-a 2005 i Slovena sa po 13 meč bodova. Jelica ima 12, Gliga 11, a Jugović 10 meč bodova. Novosadski ŠK i VŠK Sveti Nikolaj imaju po 8, Sloga 6, Metalac 3, dok je Krajina bez bodova.Titulu prvaka branio je Sloven iz Rume.
 
 
"Sveci" su zaigrali dobro protiv "metalaca" pa su cele poene osvojili Milanović, Arsović i Božić, remizirali su Kuzubov i Benković, dok je Popović poražen od ljiškog im Sredojevića. Na taj način Valjevci su u derbiju začelja obezbedili važne bodove u borbi za opstanak u Prvoj ligi Srbije, iz koje ispadaju tri ekipe, što im je prevashodni cilj.
 
 
Ceo poen VŠK-u 2005  doneo je Maksimović, remizirali su Mastrovasilis, Savić, Marković i Dražić, a predaju je morao da potpiše Pavlović. 
 
 
U derbiju prvenstva, koji je verovatno odlučio novog državnog prvaka, beogradska Itaka, čiju je Školu šaha svojevremeno utemeljio pok. vm Draško Velimirović, po ocu od Velimirovića iz Lelića (otac Filip mu je bio odličan fudbaler, a majka Jovanka radila je u Mioničkom sudu pa je Draško rođen u Valjevu), dosta lako je savladala Subotičane zahvaljujući pobedama vm Inđića protiv mađarskog vm Ferenca Berkeša (ima najviši rejting od svih 106 učesnika), ruskog vm Svetuškina protiv vm Sedlaka i vm Vučkovia protiv vm D. Popovića. Uzgred, vm Mihailo Stojanović Unuče (ponikao u VŠK-u, čiji je i predsednik bio) remizirao je sa im Lukovićem.
 
 
U 8. kolu, od 16.00 sati, VŠK Sveti nikolaj igra novi derbi začelja sa Slogom iz Kraljeva, dok se VŠK 2005 sastaje sa Jugovićem iz Kaća, kod Novog Sada.
 
 

Aktuelno

Dan maline u Brankovini (foto: Milena Kuzmanović)
U nedelju Pre 12 sati 22 minuta

U Brankovini održan jubilarni 60. Dan maline

Jubilarna 60. privredno-turistička manifestacija "Dan maline" održana je u nedelju 26. juna u Brankovini. Za najboljeg malinara proglašen je Miroslav Savić iz Donjih Leskovica. Ovo je trenutak da...

Kuća u Ulici kneza Miloša (foto: Kolubarske.rs)
Prvi i poslednji susret sa Miloradom Miškovićem Pre 17 sati 41 minuta

Čežnja za rodnom kućom

Prvi i poslednji susret u Valjevu sa Miloradom Miškovićem opisala je novinarka Ljiljana Kecojević u tekstu "Čežnja za rodnom kućom", koji je objavljen u avgustu 2013. godine u mesečniku "Revija...  · 1 komentar