Ekipno prvenstvo Srbije u šahu (foto: Đorđe Đoković)
Ekipno prvenstvo Srbije u šahu (foto: Đorđe Đoković)
07.09.2018, 07:20

Važna pobeda VŠK-a Sveti Nikolaj

č: | fb:
U 7. kolu Ekipnog prvenstva Srbije, koje se igra u Grand hotelu, VŠK Sveti Nikolaj zabeležio je važnu pobedu od 4:2 protiv Metalca iz Gornjeg Milanovca. VŠK 2005 igrao je 3:3 sa Novosadskim ŠK.
 
 
Ostali rezultati: "Svetozar Gligorić"-Krajina 4,5:1,5, Sloven-Jugović 1,5:4,5, Spartak-Itaka 2:4 (derbi prvenstva), Sloga-Jelica 2:4.
 
 
Vođstvo na tabeli preuzela je beogradska Itaka sa 18 meč bodva, ispred Spartaka sa 16, VŠK-a 2005 i Slovena sa po 13 meč bodova. Jelica ima 12, Gliga 11, a Jugović 10 meč bodova. Novosadski ŠK i VŠK Sveti Nikolaj imaju po 8, Sloga 6, Metalac 3, dok je Krajina bez bodova.Titulu prvaka branio je Sloven iz Rume.
 
 
"Sveci" su zaigrali dobro protiv "metalaca" pa su cele poene osvojili Milanović, Arsović i Božić, remizirali su Kuzubov i Benković, dok je Popović poražen od ljiškog im Sredojevića. Na taj način Valjevci su u derbiju začelja obezbedili važne bodove u borbi za opstanak u Prvoj ligi Srbije, iz koje ispadaju tri ekipe, što im je prevashodni cilj.
 
 
Ceo poen VŠK-u 2005  doneo je Maksimović, remizirali su Mastrovasilis, Savić, Marković i Dražić, a predaju je morao da potpiše Pavlović. 
 
 
U derbiju prvenstva, koji je verovatno odlučio novog državnog prvaka, beogradska Itaka, čiju je Školu šaha svojevremeno utemeljio pok. vm Draško Velimirović, po ocu od Velimirovića iz Lelića (otac Filip mu je bio odličan fudbaler, a majka Jovanka radila je u Mioničkom sudu pa je Draško rođen u Valjevu), dosta lako je savladala Subotičane zahvaljujući pobedama vm Inđića protiv mađarskog vm Ferenca Berkeša (ima najviši rejting od svih 106 učesnika), ruskog vm Svetuškina protiv vm Sedlaka i vm Vučkovia protiv vm D. Popovića. Uzgred, vm Mihailo Stojanović Unuče (ponikao u VŠK-u, čiji je i predsednik bio) remizirao je sa im Lukovićem.
 
 
U 8. kolu, od 16.00 sati, VŠK Sveti nikolaj igra novi derbi začelja sa Slogom iz Kraljeva, dok se VŠK 2005 sastaje sa Jugovićem iz Kaća, kod Novog Sada.
 
 

Aktuelno

Nagrađeni (foto: Vlada Ivanović)
Svečana sednica SO Pre 18 sati 47 minuta

Obeležen Dan opštine Ljig

Na svečanosti povodom Dana opštine Ljig dodeljena su priznanja najuspešnijim pojedincima, ustanovama i organizacijama. Najviše priznanje, Plaketa "Đak kaplar" dodeljuje se posthumno Milovanu Danojliću  · 3 komentara

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 22 sati 59 minuta

Vozio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci

Valjevska policija je isključili iz saobraćaja vozača koji je vozio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Zaustavljen u Ulici Milovana Glišića, potom i u Karađorđevoj.  · 3 komentara

Učionica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 3.12.2022

Gde zna dete, šta je službeno lice…

Bez obzira na starost kuknjave zbog "propasti morala" (još od Katonovog "O vremena, o običaji!"), svaka generacija starijih traži pravo, da i ona kuka! Tako je i sada, uz jedinu novost što je...  · 7 komentara