Ekipno prvenstvo Srbije u šahu (foto: Đorđe Đoković)
Ekipno prvenstvo Srbije u šahu (foto: Đorđe Đoković)
10.09.2018, 06:58

Odlučuje poslednje kolo

č: | fb:
U pretposlednjem, 10. kolu Ekipnog prvenstva Srbije u šahu, koje se igra u Grand hotelu, VŠK Sveti Nikolaj pobedio je Krajinu iz Krajišnika u Vojvodini sa 5:1, dok je VŠK 2005 poražen od branioca titule Slovena iz Rume sa 1,5:4,5.
 
 
Ostali rezultati 10. kola: Itaka-Jelica 3:3, Novosadski ŠK-Sloga 3:3, Jugović-Metalac 5:1, "Svetozar Gligorić"-Spartak 3:3.
 
 
Uoči poslednjeg kola na tabeli vode Itaka sa 23 meč boda i 40,5 osvojenih poena i Spartak sa 23 (34), ispred Jelice sa 19 (36) i Slovena sa 19 (33). VŠK 2005 ima 17 (30,5), Gliga 16 (31,5), Jugović 13 (32,5), NŠK 13 (32), Sloga i VŠK Sveti Nikolaj po 11 (30,5 - Kraljevčani su dobili međusobni susret), Metalac 3 (18,5), a Krajina je bez bodova sa 10,5 osvojenih poena.
 
 
Finiš prvenstva, rekli bismo, poprima i nesportska obeležja. Tu pre svega mislimo na brzopotozeno 3:3 između Sloge i Novosadskog ŠK posle šest "vezanih remija", što su dogovorili kapiteni ekipa, a što Kraljevčanima verovatno donosi spas i opstanak u "elitnom društvu". Teško da izostanak vm Roberta Markuša može opravdati potez NŠK-a. Doduše, Kraljevčani su u 9. kolu odigrali 3:3 sa Itakom i tako Beograđanima (koji već dva kola igraju bez vm Stojanovića, rođenog u Valjevu i bivšeg predsednika VŠK-a) zakomplikovali nastojanja da osvoje titulu državnog prvaka u nadmetanjima sa Spartakom, pa će poslednje kolo rešiti pitanje poretka u samom vrhu ali i na dnu tabele. 
 
 
VŠK je protiv najslabije ekipe, Krajine igrao sa nastojanjima da obezbedi što ubedjiviju pobedu jer bi na kraju, uz broj meč bodova, mogao da odlučuje i broj osvojenih poena ali je teško poverovati u to da Sloga i u poslednjem kolu neće nastojati da nekako izbori po nju spasonosnih 3:3 sa Jugovićem iz Kaća, kod Novog Sada, dok Valjevci igraju sa Itakom, a Spartak protiv Slovena iz Rume.
 
Cele poene VŠK-u doneli su Kuzubov, Milanović, Arsović i Popović, dok su remizirali Benković i Božić. Krajišnik nema stranca, nema ni jednog velemajstora ili intermajstora. Za VŠK 2005 po pola poena osvojili su Mastrovasilis, Savić i Marković, a poraženi su Pavlović, Dražić i Maksimović.
 
 
U poslednjem, 11. kolu, od 14.00 sati, igraju: VŠK 2005-Krajina, Spartak-Sloven, Metalac-Gliga, Sloga-Jugović, Jelica-NŠK, VŠK Sveti Nikolaj-Itaka.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 3 sati 28 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 20 sati 23 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 3 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...