Ekipno prvenstvo Srbije u šahu (foto: Đorđe Đoković)
Ekipno prvenstvo Srbije u šahu (foto: Đorđe Đoković)
10.09.2018, 06:58

Odlučuje poslednje kolo

č: | fb:
U pretposlednjem, 10. kolu Ekipnog prvenstva Srbije u šahu, koje se igra u Grand hotelu, VŠK Sveti Nikolaj pobedio je Krajinu iz Krajišnika u Vojvodini sa 5:1, dok je VŠK 2005 poražen od branioca titule Slovena iz Rume sa 1,5:4,5.
 
 
Ostali rezultati 10. kola: Itaka-Jelica 3:3, Novosadski ŠK-Sloga 3:3, Jugović-Metalac 5:1, "Svetozar Gligorić"-Spartak 3:3.
 
 
Uoči poslednjeg kola na tabeli vode Itaka sa 23 meč boda i 40,5 osvojenih poena i Spartak sa 23 (34), ispred Jelice sa 19 (36) i Slovena sa 19 (33). VŠK 2005 ima 17 (30,5), Gliga 16 (31,5), Jugović 13 (32,5), NŠK 13 (32), Sloga i VŠK Sveti Nikolaj po 11 (30,5 - Kraljevčani su dobili međusobni susret), Metalac 3 (18,5), a Krajina je bez bodova sa 10,5 osvojenih poena.
 
 
Finiš prvenstva, rekli bismo, poprima i nesportska obeležja. Tu pre svega mislimo na brzopotozeno 3:3 između Sloge i Novosadskog ŠK posle šest "vezanih remija", što su dogovorili kapiteni ekipa, a što Kraljevčanima verovatno donosi spas i opstanak u "elitnom društvu". Teško da izostanak vm Roberta Markuša može opravdati potez NŠK-a. Doduše, Kraljevčani su u 9. kolu odigrali 3:3 sa Itakom i tako Beograđanima (koji već dva kola igraju bez vm Stojanovića, rođenog u Valjevu i bivšeg predsednika VŠK-a) zakomplikovali nastojanja da osvoje titulu državnog prvaka u nadmetanjima sa Spartakom, pa će poslednje kolo rešiti pitanje poretka u samom vrhu ali i na dnu tabele. 
 
 
VŠK je protiv najslabije ekipe, Krajine igrao sa nastojanjima da obezbedi što ubedjiviju pobedu jer bi na kraju, uz broj meč bodova, mogao da odlučuje i broj osvojenih poena ali je teško poverovati u to da Sloga i u poslednjem kolu neće nastojati da nekako izbori po nju spasonosnih 3:3 sa Jugovićem iz Kaća, kod Novog Sada, dok Valjevci igraju sa Itakom, a Spartak protiv Slovena iz Rume.
 
Cele poene VŠK-u doneli su Kuzubov, Milanović, Arsović i Popović, dok su remizirali Benković i Božić. Krajišnik nema stranca, nema ni jednog velemajstora ili intermajstora. Za VŠK 2005 po pola poena osvojili su Mastrovasilis, Savić i Marković, a poraženi su Pavlović, Dražić i Maksimović.
 
 
U poslednjem, 11. kolu, od 14.00 sati, igraju: VŠK 2005-Krajina, Spartak-Sloven, Metalac-Gliga, Sloga-Jugović, Jelica-NŠK, VŠK Sveti Nikolaj-Itaka.

Aktuelno

Nagrađeni (foto: Vlada Ivanović)
Svečana sednica SO Pre 18 sati 54 minuta

Obeležen Dan opštine Ljig

Na svečanosti povodom Dana opštine Ljig dodeljena su priznanja najuspešnijim pojedincima, ustanovama i organizacijama. Najviše priznanje, Plaketa "Đak kaplar" dodeljuje se posthumno Milovanu Danojliću  · 3 komentara

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 23 sati 5 minuta

Vozio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci

Valjevska policija je isključili iz saobraćaja vozača koji je vozio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Zaustavljen u Ulici Milovana Glišića, potom i u Karađorđevoj.  · 3 komentara

Učionica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 3.12.2022

Gde zna dete, šta je službeno lice…

Bez obzira na starost kuknjave zbog "propasti morala" (još od Katonovog "O vremena, o običaji!"), svaka generacija starijih traži pravo, da i ona kuka! Tako je i sada, uz jedinu novost što je...  · 7 komentara