Poček, Dojl i Vasić (foto: Đorđe Đoković)
Poček, Dojl i Vasić (foto: Đorđe Đoković)
06.10.2018, 07:37

KK Metalac u Pančevu

č: | fb:
Ovoga vikenda počinje novo prvenstvo KLS, Metalac gostuje Tamišu u Pančevu, a u 2. kolu dočekuje užičku Slobodu. Valjevci su u finišu prprema odigrli utakmice u Zemunu protiv Mladosti, razvojnog tima Partizna, i Dunava iz Banovaca u Pazovi. Obe utakmice, posebno ona sa Dunavom, bile su kao takmičarske pa su "sevale" i tehničke greške!
 
 
Metalac je, prema podacima sa sajta KLS, licencirao ekipu. Centar Kaplanović je tu, doduše na otvoreni ugovor, bitno je da je ostao Nerandžić, Slutski se ljutio pa se odljutio, registrovani su američki igrač Dojl, kao i mladi Nikčević (210 cm) iz Nikšića, Stefanović (204 cm), pa Stamenić, Turbić, Matić, Đuković...
 
 
Ima i nekoliko momaka iz juniorskog pogona ali je utisak da će centarska linija biti problem jer su bekovi Vasić i Đukanović standardni i oko njih se u igri sve "vrti". Moguće je i dodatno dovođenje pojačanja ali je malo igrača na tržištu, pogotovo za novac koji Metalac može da ponudi. Startni protivnici, Pančevci i Užičani, nisu naivne ekipe, a i one su se takođe popunile i pojačale. 
 
 

Kovačević u FK Budućnost-Krušik

 
 
Novi trener valjevskg srpskoligaša, posle smene Predraga Pejovića, je Slaviša Kovačević iz Kragujevca, koji je vodio Karađorđa iz Topole i matični Radnički za koji je igrao, a doveo je i pomoćnika Sašu Ristića. Pejović je ponovo ustvrdio da je od svih pojačanja odlučivao samo o golmanu Mitru Pejoviću i još dvojici dok su mu ostali nametnuti. Postaje valjevski specijalitet da klupski glavari dovode igrače, a od trenera se traži rezultat (bez pokrića). Valjevci su sa novim trenerom poraženi od Jošanice u Novom Pazaru (1:2), pa su i dalje pri dnu tabele srpskoligškog Zapada. 
 
 
Ni u Zoni nema naročitih novosti. Doduše, lajkovački Želja je sa 2:0 pobedio Rađevac iz Krupnja, što mu je prva pobeda posle ispadanja iz Srpske lige, dok su Zadrugar, valjevski Radnički, Ljižani, Mioničani i Divčani na startnom nivou. Tamnavski klubovi Vrelo sport Nemanje Matića i Brezovica u samom su vrhu - rodilo povrće, a povrtari vole fudbal!
 

 

014 igra derbi sa Spartakom

 
 
U odbojkaškoj Superligi Srbije za muškarce u 2. kolu je komšijski derbi VA 014 - Spartak. Valjevci i Ljižani su kao domaćini na startu poraženi - VA 014 od Jedinstva SP sa 1:3, a Spartak od Vojvodine NS rezultatom 0:3. Obe ekipe bi da početne "rane" leče pobedom, a odluka o boljem pašće u Hali sportova, gde je VA 014 sada domaćin.
 
 
U Superligi Srbije za odbojkašice Ubljanke su u prva dva kola zabeležile pobede nad vojvođanskim ekipama iz Subotice i Kleka kod Zrenjanina, prve bodove uknjžile su i Lajkovčanke pod vođstvom novog trenera Baltića. Utakmica za Superkup Srbije sa Vizurom odložena je zbog SP za odbojkašice u Japanu.
 
 
U Prvoj ligi Srbije Srbijanka 014 teškom mukom dobila je Omladinac iz Banovaca (3:2), dok su Valjevke poražene od Jedinstva u Užicu (1:3). ŽOK Valjevo sada igra protiv Vranja, dok Srbijanka 014 gostuje u Smederevu.
 
 
 
 
 
 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 18 sati 33 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 18 sati 34 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara