Igor Milanović (foto: Đorđe Đoković)
Igor Milanović (foto: Đorđe Đoković)
09.10.2018, 12:37

Igor Milanović novi trener

č: | fb:

Na današnjoj pres konferenciji VK Valjevo predstavljen je novi trener Igor Milanović, proslavljeni as beogradskog Partizana i jugoslovenskog vaterpola, po mnogima najbolji igrač na svetu do sada.

 

Milanović je nekoliko godina uz VK Valjevo, a sada je i prvi čovek struke. Njegov angažman bi, ako smo dobro razumeli, mogao da traje dve - tri godine za koje vreme bio bio postavljen sistem u kojem bi VK Valjevo dobilo nekoliko igrača iz sopstvene Škole vaterpola. Milanović je tako radio i kao trener beogradskog Partizana, odnosno Galate iz Istanbula. Doskorašnji trener valjevskih vaterpolista Jova Serafimović, takođe iz crno-belog tabora, koji je u Valjevu bio angažovan na Milanovićevu preporuku, sada je u niškom Naisu.

 

Igor Milanović (1965) je igrao centra, u gotovo 350 nastupa postigao je 540 golova. Još se pamti i prepričava njegov pobedonosni gol na utakmici sa Špancima pre nekoliko godina u jednom od finala velikih takmičenja, koji je Jugoslaviji doneo "zlato". Taj gol dugo se vrteo i špicama sporstkih TV emisija uz egzaltirani komentar Milorada Đurkovića, koji je u stilu neponovljivog Mladena Delića izvikivao "Milanović, Milanović, Milanović..."!

 

Osvajač je dva olimpijska zlata i dva sevtska prvenstva, evropske titule i dva FINA kupa. Član Svetske kuće slavnih vaterpolista. Titule je osvajao i sa Pro Rekom (Italija) i Galatom (Turska)...

 Pres konferencija VK Valjevo

Pres konferencija VK Valjevo (Foto: Đorđe Đoković)

U Regionalnoj A-2 ligi, sada sa 12 klubova, kako je rečeno, VK Valjevo nema rezultatski imperativ uz opasku da je novi sistem takmičenja sa jednostrukim bod sistemom u prvom krugu, odnosno igranjem ekipa podeljenih u dve grupe zavisno od tog plasmana u drugom krugu, nepovoljniji je i skuplji od dosadašnjeg. VK Valjevo je obezbedilo sponzore, a maksimalna podrška obećana je i iz Gradske uprave.

 

Od valjevskih vaterpolista Luka Đorđević, Miloš Popović i Luka Gligorijević su i dalje u matičnom klubu, dok su prvoj ekipi priključeni i talentovani mladi igrači Boris Ičagić i Jovan Mitrović. Pojačanja predvode novi kapiten Tenžera (Šabac), Njegovan (Crvena zvezda) i golman Stamenić (Vrnjačka Banja). Najavljen je i dolazak golmana iz Australije, te spoljnih igrača iz Japana, odnosno Irana, kojeg je preporučio selektor te zemlje Aleksandar Ćirić, nekadašnji as Partizana i ex YU reprezentativac.

 

U Regionalnoj A-2 ligi, koja staruje 13. oktobra, voljom žreba, VK Valjevo kreće iz Šibenika (Hrvatska) i Kopra (Slovenija), a u prvih pet kola četiri puta gostuje.

 

Klupski čelnici bi morali pod hitno da reše i pitanje trenera u Školi vaterpola, gde je trenutno najviše angažovan Srđan Marković, koji radi i sa prvom ekipom, posle odlaska Nikole Ivanovića u Beograd. O tome će biti reči i na sastanku sa roditeljima momaka kojima je "voda ušla u uši", a koji je, prema saznanjima Kolubarskih.rs, takođe najavljen.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 2 sati 24 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 19 sati 19 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 2 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...