Igor Milanović (foto: Đorđe Đoković)
Igor Milanović (foto: Đorđe Đoković)
09.10.2018, 12:37

Igor Milanović novi trener

č: | fb:

Na današnjoj pres konferenciji VK Valjevo predstavljen je novi trener Igor Milanović, proslavljeni as beogradskog Partizana i jugoslovenskog vaterpola, po mnogima najbolji igrač na svetu do sada.

 

Milanović je nekoliko godina uz VK Valjevo, a sada je i prvi čovek struke. Njegov angažman bi, ako smo dobro razumeli, mogao da traje dve - tri godine za koje vreme bio bio postavljen sistem u kojem bi VK Valjevo dobilo nekoliko igrača iz sopstvene Škole vaterpola. Milanović je tako radio i kao trener beogradskog Partizana, odnosno Galate iz Istanbula. Doskorašnji trener valjevskih vaterpolista Jova Serafimović, takođe iz crno-belog tabora, koji je u Valjevu bio angažovan na Milanovićevu preporuku, sada je u niškom Naisu.

 

Igor Milanović (1965) je igrao centra, u gotovo 350 nastupa postigao je 540 golova. Još se pamti i prepričava njegov pobedonosni gol na utakmici sa Špancima pre nekoliko godina u jednom od finala velikih takmičenja, koji je Jugoslaviji doneo "zlato". Taj gol dugo se vrteo i špicama sporstkih TV emisija uz egzaltirani komentar Milorada Đurkovića, koji je u stilu neponovljivog Mladena Delića izvikivao "Milanović, Milanović, Milanović..."!

 

Osvajač je dva olimpijska zlata i dva sevtska prvenstva, evropske titule i dva FINA kupa. Član Svetske kuće slavnih vaterpolista. Titule je osvajao i sa Pro Rekom (Italija) i Galatom (Turska)...

 Pres konferencija VK Valjevo

Pres konferencija VK Valjevo (Foto: Đorđe Đoković)

U Regionalnoj A-2 ligi, sada sa 12 klubova, kako je rečeno, VK Valjevo nema rezultatski imperativ uz opasku da je novi sistem takmičenja sa jednostrukim bod sistemom u prvom krugu, odnosno igranjem ekipa podeljenih u dve grupe zavisno od tog plasmana u drugom krugu, nepovoljniji je i skuplji od dosadašnjeg. VK Valjevo je obezbedilo sponzore, a maksimalna podrška obećana je i iz Gradske uprave.

 

Od valjevskih vaterpolista Luka Đorđević, Miloš Popović i Luka Gligorijević su i dalje u matičnom klubu, dok su prvoj ekipi priključeni i talentovani mladi igrači Boris Ičagić i Jovan Mitrović. Pojačanja predvode novi kapiten Tenžera (Šabac), Njegovan (Crvena zvezda) i golman Stamenić (Vrnjačka Banja). Najavljen je i dolazak golmana iz Australije, te spoljnih igrača iz Japana, odnosno Irana, kojeg je preporučio selektor te zemlje Aleksandar Ćirić, nekadašnji as Partizana i ex YU reprezentativac.

 

U Regionalnoj A-2 ligi, koja staruje 13. oktobra, voljom žreba, VK Valjevo kreće iz Šibenika (Hrvatska) i Kopra (Slovenija), a u prvih pet kola četiri puta gostuje.

 

Klupski čelnici bi morali pod hitno da reše i pitanje trenera u Školi vaterpola, gde je trenutno najviše angažovan Srđan Marković, koji radi i sa prvom ekipom, posle odlaska Nikole Ivanovića u Beograd. O tome će biti reči i na sastanku sa roditeljima momaka kojima je "voda ušla u uši", a koji je, prema saznanjima Kolubarskih.rs, takođe najavljen.

Aktuelno

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 1 sati 59 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 23 sati 27 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...