Prodor Đukanovića (foto: Đorđe Đoković)
Prodor Đukanovića (foto: Đorđe Đoković)
12.10.2018, 19:22

Užička lekcija Valjevcima

č: | fb:
U prvoj utakmici 2. kola KLS, pred TV kamerama u Hali sportova, povratnici u ovaj rang Užičani deklasirali su oslabljen Metalac sa 100:80 (24:15, 24:30, 26:14, 26:21).
 
 
Već na početku gosti su načinili desetak poena razlike, koju su najpre održavali, a u drugom poluvremenu i uvećavala na preko 20 poena. Metalac je najbolje odigrao drugu četvrtinu, držao se donekle i na početku treće, a onda je bilo jasno da će ekipa trenera Lučića, koja je u 1. kolu izgubila od čačanskog Borca u Velikom parku, uknjižiti prve bodove.
 
Nerandžić pod košem gostiju

Nerandžić pod košem gostiju (Foto: Đorđe Đoković)

 
Luk Dojl

Luk Dojl (Foto: Đorđe Đoković)

 

Sloboda je dobro popunjen sastav, ima strance na centarskim pozicijama, tu je i Marić, Hristov je odličan šuter, a još je upotrebljiv i iskusni plej Otašević, koji je igrao za Metalac u ABA ligi.
 
 
Metalac je posle 1. kola ostao bez centra Kaplanovića, otišao u Dinamo iz Bukurešta jer je igrao na "otvoreni ugovor, adekvatna zamena nije obezbeđena, pa se već u Sm. Palanci, u Ligakupu Srbije, gde je Metalac poražen, videlo da će to biti veliki problem. Nezvanično, pominjani su Samardžiski, Ognjanović, Žigeranović, Kljajević, eventualno i stranac, ali od toga nije bilo ništa, Uz Nerandžića, te mladok Nikčevića, ulogu centra preuzimaju Đuković i Matić.
 
 
Svetle trenutke večeras su imali Đukanović, Stamenić, Dojl, Đuković, Vasić ali je to bilo nedovoljno za osvajanje prvih bodova u ionako skraćenom rosteru sa deset igrača među kojima su i mladi Pavlović, te povređeni Stefanović.
 
Polaganje Đukovića

Polaganje Đukovića (Foto: Đorđe Đoković)

Metalac: Stamenić 10, Vasić 11, Đukanović 21, Nerandžić 16, Đuković 9, Dojl 13, Turbić, Matić, Pavlović, Nikčević. 
 
Najefikasniji u Slobodi bili su Hristov 20, Adams 16, Čomagić i Kadiri po 14.
 
 
Na uobičajenoj pres konferenciji po završenoj utakmici trener Mika Poček ustvrdio je da Metalacu trebaju tri visoka igrača, dok je hed kouč gostiju Lučić ocenio kako je dobar početak doneo pravi ritam ekipi.
 
 
U 3. kolu, Metalac igra sa Zlatiborom u Čajetini.
Metalac - Sloboda

Metalac - Sloboda (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno