FK Jedinstvo (foto: Glas Tamnave)
FK Jedinstvo (foto: Glas Tamnave)
02.08.2014, 09:24

Derbi Jedinstvo – Železničar u drugom kolu

č: | fb:

Srpskoligaška fudbalska sezona počinje 16. avgusta, a voljom žreba već u drugom kolu na Ubu se igra komšijski derbi Jedinstvo – Železničar (Lajkovac). Želja je prošlu sezonu u tom rangu završio kao četvrti, dok su se Ubljani u višem rangu našli kao drugoplasirana ekipa Zonske lige Drina posle istupanja Partizana sa Bumbarevog brda, kod Batočine.

„FSS je razmatrao i opciju da mesto Partizana BB popuni pobednik baraža između Mokre Gore iz Zubinog Potoka i Jedinstva ali se od te solucije odustalo. Kako nam je rečeno, u našu korist presudila je bolja infrastruktura, rad sa mlađim slekcijama, tradcija, moguće i činjenica da je Ub srpskom fudbalu dao imena poput Ratka Čolića, Dragana Džajića, Dula Savića, Nemanje Matića, Raće Petrovića...“, rekao je danas Kolubarskim.rs sekretar ubskog srpskoligaša Bane Matić.

Činjenica da su se (ne)očekivano našli u višem rangu menja mnogo toga u planovima i obavezama čelnika Jedinstva i trenera Srđana Jovanovića Čobanje, koji je u drugom delu prošle sezone došao na Ub posle promena u Krušiku, koji je do tada vodio, ali i kažnjavanja ubskog trenera Žarka Jovanovića zbog  fizičkog napada na sudiju posle jedne utakmice na domaćem terenu.

Jedinstvo je iz prošlosezonskog sastava zadržalo Bobana Stojanovića, Ljubičića, Jovanovića, Bradonjića, kapitena Marjanovića... Došli su Petrašević, Dragićević, Soldatović i Petrović iz Valjeva, pa Milojević (Turbina), u klub su se vratili Rakić, Radojičić, Arsenović, Ranković, postoji mogućnost da bude registrovan i Adamović, ukoliko ne nađe inostrani aranžman.

Jedinstvo je u kontrolnim utakmicama pobedilo Radnički iz Obrenovca 2:1, igralo nerešeno sa Sremom iz Jakova 2:2, a poraženo je od šabačke mačve, čačanskog Borca i Jedinstva iz Vladimiraca. Sutra se igra sa PKB u Padinskoj Skeli, potom i sa Turbinom iz Vreoca, odnosno Vagom iz Stepojevca.

Železničar iz Lajkovca

Železničar iz Lajkovca (Foto: www.sumadijapress.co.rs)

Lazarević vodi Želju

Novi trener Lajkovčana je Alakesndar lazarević, koji je u prošloj sezoni asistirao Vladici Petroviću Struji, povratniku u Metalac GM. Ostalo je pet prvotimaca predvođenih Nedeljkovićem, Tomićem i kapitenom Markovićem. Priključeno je nekoliko omladinaca sa Ivanovićem i Jovanovićem na čelu. Iz Valjeva su došli Simić, Sofronić, Đurić, kao i Đermanović preko BSK-a iz Borče. Novajlije su i Ubljani: Sitarica, Lukić, Sajić i Ristovski, te Jakovljević (Jasenica, Sm. Palanka), Tomić (Rakovica) i Paunović (Požega).

Želja je do sada igrao 0:0 sa Rađevcem iz Krupnja, dok je sa 4:1 pobedio užičku Slobodu. Prva je provera sa beogradskim Sinđelićem, danas sa Metalcem GM, a generalna proba je sa Turbinom iz Vreoca.

Na startu Srpske lige – Zapad, u Lajkovcu gostuje Pobeda iz Beloševca kod Kragujevca, potom je derbi na Ubu. Slede i utakmice sa Smederevom, Šumadijom, Loznicom (derbi petog kola), kao i sa Jošanicom NP.

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 sati 36 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...