Tamara Marković Salaški
Tamara Marković Salaški
04.08.2014, 16:31

Tamara Marković na EP u Cirihu

č: | fb:

Na ekipnom prvenstvu Srbije u atletici, održanom u Kragujevcu, Tamara Marković iz beogradske Crvene zvezde ispunila je normu za učešće na predstojećem Evropskom prvenstvu u Cirihu (Švajcarska). Ona je u trci na 400 metara oborila lični rekord sa 53.21 sekundi.

„Bila sam spremna, konačno su se kockice poklopile. Presrećna sam! U Cirihu se nadam novom ličnom rekordu“, izjavila je danas Marković za Kolubarske.rs.

Tamara Marković (1988) rođena je u Valjevu, karijeru je kao đak OŠ „Nada Purić“ počela u AK Metalac, a prvi trener bio joj je Vladislav Hari Marković. Trčala je na 800 metara, docnije se, odlukom svojih trenera, opredelila za 400 metara i učešće u štafeti 4 x 400 metara. Bila je olimpijska nada za OI u Pekingu. Potom se zbog pada imuniteta razbolela od mononukleoze, a onda je usledila i neugodna povreda Ahilove tetive.

Pauzirala je skoro dve godine, pa je zbog započetih studija u glavnom gradu iz Metalca otišla u beogradski Čukarički. Odatle je, pre gotovo pet godina, prešla u Crvenu zvezdu. Posle Ekonomske škole u Valjevu, u Beogradu je uspešno okončala studije i  zaposlila se.

Trener i Tamara

Trener i Tamara

U Zvezdi je promenila tri trenera, a u život su je, u atletskom smislu, vratili Nikola Penić i Miloš Salaški sa kojim se zabavlja, a svadba je planirana u septembru.

Uz Anu Subotić, koja nekoliko godina uspešno nastupa za Javor iz Ivanjice, učesnicu maratona na Olimpijadi u Londonu, Tamara Marković je najbolji reprezent valjevske atletike.

Aktuelno

Zlato za juniorsku reprezentaciju Srbije  (foto: www.waterpoloserbia.org)
Čestitka gradonačelnika Valjeva Pre 18 sati 24 minuta

Valjevski vaterpolisti među juniorskim prvacima Evrope

Juniorska reprezentacija Srbije u vaterpolu postala je prvak Evrope. Za reprezentaciju Srbije igrala su četvorica Valjevca, Aleksandar Kovačević, Srđan Baucalo, Bogdan Gavrilović i Petar Stanić....  · 3 komentara