Ekipa KK Metalac na prvom treningu u novoj sezoni (foto: Đorđe Đoković)
Ekipa KK Metalac na prvom treningu u novoj sezoni (foto: Đorđe Đoković)
06.08.2014, 19:36

Malešević i Jevtović predvode novajlije

č: | fb:

Košarkaši Metalca započeli su večeras pripreme za sezonu 2014/2015. pod vođstvom Milovana Belog Teofilovića s obzirom na to da „hed kouč“ Vladimir Đokić sprema kadete Srbije za Evropsko prvenstvo u Rigi (Letonija). Teofiloviću pomažu Lazar Gojković i kondicioni trener Nenad Selaković.

Novajlije predvode Užičani - krilo Nikola Malešević, koji je igrao i u SAD, i centar Nikola Jevtović, u prošloj sezoni u Radničkom KG. Tu su, kapiten Nikola Tomašević, takođe bek Ognjen Kužeta, veteran Aleksandar Tanasković, centar, pa Vujić, Janković i Milovanović iz Metalčeve škole košarke.

Trening KK Metalac

Trening KK Metalac (Foto: Đorđe Đoković)

Pojačanja su i centri Ljubomir Čampara (Vojvodina) i Nemanja Todorović (Čačanin iz Konstantina, Niš), spoljni igrači Petar Rakićević i Nikola Kočović (Mladost,Čačak), Marko  Jošilo (Partizanov junior iz Igokee BL), koji je trenutno odsutan zbog povrede zgloba, pa plej Božo Babović (Partizan), bek Dušan Kutlešić (Sloboda, Užice)...

Na spisku želja je plej Stefan Pot (Vojvodina), kapiten mlade repreznatcije Srbije, za koga je izgleda sporno obeštećenje. Todorović je bio u državnoj „B“ selekciji, a Kutlešić kandidat za mladu selekciju Srbije. Predvodnici svoje generacije su Babović (1995), Rakićević (1995) i Kočović (1996).

Na večerašnjem trenigu bio je i krilo Nemanja Vučićević, Zemunac, koji je igrao za Slobodu iz Užica, ali je imao težak lom potkolenice tako da će njegov oporavak pod nadzorom klupskog lekara dr Milića Kovačevića, ortopeda, potrajati, ali je trener Đokić voljan da ga strpljivim radom vrati na teren.

"Beli" Teofilović

"Beli" Teofilović (Foto: Đorđe Đoković)

„Metalac je načinio zaokret u klupskoj politici i rešio da, uz rezultat u KLS i Superligi Srbije, stvara igrače i novi tim kadar za prave sportske domete. Vlada Đokić je odabrao talentovane, ambiciozne i radne momke željne košarkaške afirmacije“, rekao je večeras Kolubarskim.rs trener Milovan Beli Teofilović, koji je svojevremeno u Studentu otkrio Miloša Teodosića, plejmejkera evropskog kalibra, novog vođu reprezentacije Srbije na predstojećem Mundobasketu u Španiji.

Šteta je što se talentovani centar Miloš Koprivica (1994, 209) predomislio. Posle Glasinca (Sokolac) bio je u Vršcu i užičkoj Slobodi, a i kandidat za mlade selekciju Srbije. On je potpisao trogodišnji ugovor sa Metalcem ali je sada u potrazi za novim angažmanom. Plej Saša Vasić, valjevsko dete, imao je nameru da se vrati u matični klub posle igranja u OKK Beogradu, Slobodi i Tamišu ali, izgleda, nije bio po volji čelnicima Metalca iako je Đokić insistirao na njegovom angažovanju.

Trener Đokić će se ekipi priključiti od 1. septembra, posle EP za kadete u Letoniji.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 3 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara