Miloš Teofilović
Miloš Teofilović
05.06.2019, 15:33

Miloš Teofilović najbolji lifter u Srbiji

č: | fb:

Valjevac Miloš Teofilović osvojio je prvo mesto na državnom prvenstvu u powerliftingu, i Valjevu doneo prvu zlatnu medalju iz tog sporta.

 

Teofilović je prošlog vikenda u Vranju na ovom takmičenju, u konkurenciji 20 momaka iz Srbije, u kategoriji do 75 kilograma bio najbolji. Uspeo je da u zbiru bodova iz tri discipline: bench - press, death lift i čučanj, sakupi najveci broj poena, tačnije podignutih kilograma i tako glatko sedne na tron snagatora srednje kategorije u državi.


Inace, Teofiloviću je ovo prvi nastup u powerliftingu, iako ga Valjevci odavno znaju po čuvenju kao pravog atletu.


Pravo je čuda da jedan debitant, koji je sebi otežao nastup time što nije ni pomoćnu opremu imao, kao što nije upoznat ni sa tehnikom dizanja, pobedi sve one koji su dugo godina takmiče u ovom sportu. Teofilović kaže, pobedio je čistom snagom i borbenim duhom.

 

- Hteo sam da probam i to. Nisam očekivao ništa, jer se nisam posebno spremao. Zaista nisam znao nista o powerliftingu. U Vranju sam imao vatreno krštenje. Otišao sam da probam i eto – kaže Miloš Teofilović.

 

Dodaje da je zahvalan svom starijem prijatelju i treneru Stevi Jekari, kao i svom matičnom klubu Mister Big u kom je stasao od malena, i celoj ekipi iz teretane a posebno svojim drugarima Dušanu Mirčetiću i Iliji Lazareviću, koji su mu pružili stručnu i moralnu pomoć i podršku.

 

Powerlifting sport

 

Powerlifting je sport snage i sastoji se iz tri discipline - lifta odnosno tri različita dizanja tegova. U liftove ubrajaju se: čučanj, bench press i mrtvo dizanje.

 

Takmičar na osnovu tri pokušaja u sva tri lifta dostiže maksimalnu težinu dizanja. Maksimalna težina u sva tri lifta omogućava konačni "TOTAL" postignute težine na osnovu koga se dobija krajnji rezultat.

 

Takmičari se često nazivaju lifterima što u grubom prevodu znači "dizač". Llifteri mogu da se takmiče u dve kategorije sa opremom ili bez opreme. 

 

Svaki lift ima posebnu tehniku izvođenja.

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 6 sati 44 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 23 sati 39 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 6 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...