Petnica kup (foto: PK Valis)
Petnica kup (foto: PK Valis)
17.06.2019, 06:32

Plivači Valisa ekipno najuspešniji

č: | fb:

Plivači "Valisa" bili su najuspešniji u ekipnom plasmanu na "Petnica kupu", takmičenju koje je proteklog vikenda održano na bazenima SRC Petnica. Na drugoj poziciji su bili plivači "Plavog talasa", do je trećeplasirana bila ekipa "Obilića".

 

Najuspešniji plivač bio je Luka Janković iz plivačkog kluba "Napredak" iz Kruševca, dok je najbolja plivačica bila Tijana Todorčević iz "Valisa".

  

Plivači Valisa

Plivači Valisa (Foto: PK Valis)

Na ovom takmičenju koje se održava dvadeset i drugi put nastupilo je 350 plivača iz 22 kluba. Plivački klub "Valis" je predstavljalo 55 plivača predvođenih trenerima Vladimirom Boškovićem, Branislavom Kovačevićem i Nemanjom Radovićem. Plivači "Valisa" osvojili su 45 medalja, od čega 18 zlatnih, 17 srebrnih i 10 bronzanih.

 

Kontorolor za takmičenja plivačkog saveza Srbije Gordana Mirčetić je organizaciju takmičenja ocenila najvišom ocenom, a organizator je konkurisao da se sledeće godine nađe na B listi mitinga Plivačkog sveza Srbije, a to znači u evropskom kalendaru mitinga.

Petnica kup

Petnica kup (Foto: PK Valis)

  

"Zadovoljni smo nastupom naših plivača, ali i pozitivnim utiscima predatavnika klubova iz većine plivačkih gradova Srbije. Okrećemo se takmičenjima koja su pred nama, pre svega završnom drugom letnjem kolu regionalnog prvenstva i državnim prvenstvima za sve kategorije", kaže predsednik plivačkog kluba "Valis" Branislav Kovačević.

 

On se zahavlio upravi Grada, UFK Valis, sponzorima: Frikomu, Trgoteci i pekari Domino na pruženoj podršci za organizaciju 22. "Petnica kupa".

 

Aktuelno

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 sati 36 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Blagovremeno otkrivanje problema Pre 1 sati 37 minuta

Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade Doma zdravlja

U okviru Službe za zdravstvenu zaštitu dece Doma zdravlja Valjevo već 15 godina funkcionišu Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade. Cilj rada savetovališta jeste blagovremeno otkrivanje...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 1 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 1 dan 1 sati

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...