Odbojkašice Srbijanke  (foto: Katarina Vićentijević)
Odbojkašice Srbijanke (foto: Katarina Vićentijević)
26.07.2019, 13:44

Zlato za odbojkašice Srbijanke na Sportskim igarama mladih

č: | fb:

Danas je u Beogradu na Adi Ciganliji završen finalni turnir Sportskih igara mladih, koji je trajao od 23. do 26. jula. Takmičili su se učenici osnovnih škola, a najstariji učesnici rođeni su 2004. godine. 

 

Do sredine jula održan je veliki broj pojedinačnih turnira, na kojima je učestvovalo preko 75.000 đaka iz čak 187 gradova i mesta u Srbiji, koji su se takmičili u malom fudbalu, igri između dve vatre, odbojci na pesku, odbojci, rukometu, stonom tenisu, tenisu, basketu 3 na 3 i šahu.

 

Ženska odbojkaška ekipa "Srbijanka" iz Valjeva osvojila je odbojkaški turnir ne izgubivši ni jedan set. Na putu ka trofeju u Beogradu pobedile su ekipe iz Požarevca, Beograda, Niša i Zrenjanina, i na ubedljiv način se plasirale na Međunarodni turnir u Splitu.

 

Trener odbojkašica, Mile Rakić, istakao je da je ovo drugi trijumf valjevskih odbojkašica na Sportskim igrama mladih, kako su i pre dve godine pobedom na beogradskom završnom turniru izborile odlazak u Split. 

 

Johanes Han, Evropski komesar za susedske odnose i pregovore oko pristupanja EU, a od ove godine i ambasador Igara, dodelio je medalje valjevskim odbojkašicama. Pored njega, okupljenima i učesnicima obratili su se i Zdravko Marić, idejni tvorac i predsednik Sportskih igara mladih iz Hrvatske, kao i premijerka Vlade Srbije, Ana Brnabić.

 

Atletičari su svoj završni turnir imali u Novom Sadu 15. maja, kada je Srbija dobila prve šampione ovogodišnjih Sportskih igara mladih koji su se samim tim kvalifikovali na Međunarodno finale u Splitu, koje će biti održano polovinom avgusta. 

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 14 sati 35 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 11 sati 45 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 5 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 14 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara