Hala sportova (foto: Đođe Đoković)
Hala sportova (foto: Đođe Đoković)
26.09.2019, 08:39

Nadmeću se Valjevo i Šabac

č: | fb:

"Sportski izazov", u okviru druge po redu Evropske nedelje sporta u Srbiji, održaće se danas u Valjevu u hali sportova i u Šapcu na Gradskom trgu, saopštio je EU info centar Beograd. Izazov u Valjevu počinje u 12 časova i trajaće do 15 časova, dok će u Šapcu početi u 13 časova.

 

Građani svih uzrasta biće u prilici da učestvuju u bilo kojoj fizičkoj aktivnosti u trajanju od 15 minuta, kao i da se oprobaju u različitim sportovima koje će promovisati lokalni sportski klubovi.

 

"Sportski izazov" podrazumevaće istovremeno nadmetanje Valjeva i Šapca, a pobednik je onaj grad koji bude imao više učesnika u sportskim aktivnostima. Procentualni broj učesnika u odnosu na ukupan broj građana iz jednog grada se upoređuje sa brojem učesnika iz suparničkog grada. Grad sa većim procentom učesnika pobeđuje.

  

U "Sportskom izazovu", koji se organizuje širom Evrope pet godina, učestvovaće osam gradova iz Srbije.

 

Kako je saopšteno iz EU info centar Beograd, pored ostalih aktivnosti "Sportski izazov" obuhvataće košarkaško takmičenje "Put oko Evrope", u kome će se igrači takmičiti u šutiranju na koš sa različitih pozicija. Pobedniku ovog košarkaškog izazova biće uručena nova FIBA košarkaška lopta, dok su za druge učesnike takođe pripremljene vredne nagrade.

 

Ambasador Evropske Unije u Srbiji Sem Fabrici, pozvao je sve građane da se pridruže mnogobrojnim aktivnostima koje će biti organizovane tokom ovogodišnje Evropske nedelje sporta.

 

"Srećni smo što ćemo proslaviti srpski uspeh u sportu, sportu za sve, izvan zvezda, podijuma i medalja. Statistički podaci pokazuju da su mladi u Srbiji manje aktivni nego što bi trebalo da budu. Zato su Evropska unija, Olimpijski komitet Srbije i Ministarstvo omladine i sporta zajedno pokrenuli Evropsku nedelju sporta pod sloganom #BeActive. Svest o važnosti sporta za zdravlje, blagostanje i održavanje dobrog duha je naš cilj", rekao je Sem Fabrici.

 

"Sportski izazov" u Srbiji organizuju Olimpijski komitet Srbije i Ministarstvo za omladinu i sport, pod pokroviteljstvom Evropske unije (EU).

 

 

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 15 sati 16 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 22 sati 12 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica 18.04.2024

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara